Grote belangstelling voor inloopbijeenkomst Woonvorm Voor Asielzoekers en flexwoningen

De inloopbijeenkomst op 6 februari over zowel het woonplan voor asielzoekers (WVA) als de 40 flexwoningen voor sociale huur is druk bezocht. Zo’n 400 belangstellenden kwamen met vragen  over dit project en de bijbehorende locatie aan de Taarloseweg in Vries.

De bezoekers konden hun vragen stellen aan burgemeester Thijsen, wethouders Vellinga en De Graaf en aan medewerkers van de gemeente en het COA. In de raadszaal was het filmpje te zien waarin burgemeester Thijsen en wethouder Vellinga uitleg geven over het hoe en waarom van het collegebesluit

Naast zorgen en onduidelijkheden, konden belangstellenden ook aangeven of ze bij het omwonendenoverleg betrokken willen worden. Ook was het mogelijk zich aan te melden voor een periodieke nieuwsbrief. 

Op de website www.tynaarlo.nl (bij het onderdeel Opvang asielzoekers) is alle actuele informatie, het filmpje en documentatie te vinden en worden antwoorden gegeven op de meest gestelde vragen. Het mailadres voor vragen, reacties én aanmelding voor de nieuwsbrief is: opvang@tynaarlo.nl.