Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Valpreventie 'In Balans'

Valongevallen zijn een belangrijk en toenemend probleem onder ouderen. Een valongeval is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen. Iedere 4 minuten wordt er een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp opgenomen omdat hij gevallen is. Een valpartij is vaak het begin van grotere ellende, zo leert de praktijk. Je wordt minder zelfredzaam. 

Gerichte valpreventie is essentieel om deze problematiek een halt toe te roepen en is bovendien ook zeer goed mogelijk via de cursus ‘In Balans’. In Eelde heeft er onlangs een cursus plaatsgevonden. Binnenkort volgt hier meer informatie over nieuwe cursussen.

De cursus In Balans is voornamelijk bedoeld voor senioren met een verhoogd valrisico. Maar ook ouderen die weinig aan balans- en krachttraining doen zijn gebaat bij de informatie, tips en oefeningen die in de cursus worden geven. Gerichte valpreventie is bewezen effectief en de cursus In Balans is erop gericht om deelnemers blijvend in beweging te houden. Hierdoor wordt het effect vergroot.

Hoe ziet de valpreventiecursus ‘In Balans’ er in de praktijk uit

Tijdens de cursus leren de deelnemers vallen te voorkomen en wat te doen als men onverhoopt toch gevallen is. Naast het specifiek oefenen om spieren te versterken wordt er in deze cursus ook aandacht gegeven aan het belang van een actieve leefstijl: hoe blijft je fit en gezond en hoe en waar kunt je dit doen.

Heeft u belangstelling voor deze cursus, mail dan naar sport@tynaarlo.nl of bel met Berna Nijboer, telefoonnummer 06 11297976.