De dag van de mantelzorgers

Jaarlijks is er 'de dag van de mantelzorger'. Dit is een themadag voor jong en oud die in het teken staat van ontspanning en ontmoeting. Om de mensen te verwennen die dag-in-dag-uit belangeloos voor hun medemens zorgen.

Mantelzorgwaardering

Rond de dag van de mantelzorg op 10 november waardeert de gemeente samen met de welzijnsstichting Neie Naober met een gezellig samenzijn en een cadeaubon. Als u niet bij de bijeenkomst kunt zijn, dan wordt de cadeaubon bij u thuis bezorgd. Wilt u uitgenodigd worden en/of de cadeaubon ontvangen, dan kunt u dit laten weten aan Marieke ten Buur van Neie Naober m.tenbuur@neienaober.nl.

Jonge Mantelzorgers

Voor de jonge mantelzorgers worden vaker in het jaar activiteiten georganiseerd. Houd hiervoor Instagram van Jongerenwerk Tynaarlo of sporttynaarlo in de gaten.

Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten, zoals de Dag van de Mantelzorger of informatie toegestuurd krijgen? Geef dan je naam en adres door aan het sociaal team via sociaalteam@tynaarlo.nl. Of bel met 0592 - 266 737.

U kunt de app downloaden via

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.valtes.valteszorggids   of

https://valtes.eu/mobile-download

In onze gemeente zijn naar schatting zo’n 900 inwoners mantelzorgers. Door het toenemend aantal ouderen en personeelstekorten in de zorg zal dit aantal snel oplopen. Informatie en ondersteuning is belangrijk voor een mantelzorger. Maar vaak is het een flinke zoektocht langs verschillende organisaties om de goede info te vinden.

De gemeente Tynaarlo heeft samen met een aantal andere gemeenten en Valtes een digitale assistent ontwikkeld voor mantelzorgers. Op basis van uw specifieke situatie biedt de app dagelijks advies, goede artikelen, een agenda van bijeenkomsten voor mantelzorgers, tips en trucs.

U, als inwoner van Tynaarlo, kunt deze app t/m 2026 gratis gebruiken. 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het plaatsen van een mantelzorgwoning? Neem contact op met de gemeente via het algemeen telefoonnummer of het contactformulier

0592 - 266 662  info@tynaarlo.nl 

Contactgegevens en openingstijden

https://www.neienaober.nl/mantelzorg/ De welzijnsstichting biedt ondersteuning en info&advies voor mantelzorgers, U kunt zich op deze site ook registreren als mantelzorger. U wordt dan jaarlijks uitgenodigd voor de bijeenkomst op de dag van de mantelzorg en u ontvangt de mantelzorgwaardering. 

https://www.neienaober.nl/mantelzorg/jonge-mantelzorgers/ Voor jonge Mantelzorgers heeft het Jongerenwerk een eigen programma met ondersteuning en leuke uitjes. Aanmelden via het jongerenwerk van Neie Naober j.damstra@neienaober.nl 

https://mantelzorgelijk.nl/  Mantelzorgelijk is het grootste onafhankelijke lotgenoten- en expertiseplatform door en voor mantelzorgers. Samen zijn wij de stem van mantelzorgend Nederland

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/mantelzorg

https://www.mantelzorg.nl/  MantelzorgNL is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur.

https://www.regelhulp.nl/mantelzorgers  Informatie van de rijksoverheid over wet- en regelgeving voor mantelzorgers

https://www.tynaarlo.nl/sociaalteam/ik-heb-hulp-nodig/onafhankelijke-clientondersteuner Een onafhankelijke clientondersteuning kan u ondersteunen met informatie&advies of met het aanvragen van een indicatie. Hiervoor hoeft u niets te betalen.