Eenmalige energietoeslag lage inkomens 2023

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden fors gestegen. Veel huishoudens in Nederland moeten hogere energierekeningen betalen. Het Rijk heeft besloten om alle huishoudens gedeeltelijk te compenseren.

Direct de eenmalige energietoeslag aanvragen bij WPDA

Energietoeslag aanvragen

U kunt in 2023 opnieuw energietoeslag aanvragen. De toeslag geldt voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. De toeslag bestaat in eerste instantie uit €500,-, uitgekeerd in 2 termijnen. Voor het uitkeren van de resterende toeslag van €800,- is eerst een wetswijziging van het Rijk nodig. Deze wetswijziging wordt pas rond de zomer verwacht. Als het Rijk akkoord is, kan de resterende toeslag worden uitgekeerd.

Kreeg u de toeslag in 2022 automatisch uitbetaald? Dan zal dat dit jaar weer gebeuren. Als u de energietoeslag in 2022 zelf heeft aangevraagd, moet u dit opnieuw doen dit jaar. Aanvragen kan via www.wpda.nl/financiele-regelingen

Papieren aanvraag indienen

Als het u niet lukt om digitaal een aanvraag in te dienen dan kunt u contact opnemen met WPDA om te overleggen over het indienen van een papieren aanvraag. WPDA is bereikbaar op 0592 39 1600 van maandag t/m donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 09.00 – 13.00 uur.

Houdt u een betalingsprobleem?

Houdt u ook na het ontvangen van de eenmalige energietoeslag moeite om uw rekeningen te betalen? Probeer eerst zelf met uw eisers een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet? Neem dan contact op met eerste hulp bij geldzaken via ehbg@tynaarlo.nl of 0592 266 737.