Cultuur ook als je haar moeilijk kunt betalen

Heb je geen geld genoeg om met culturele activiteiten mee te doen? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugdfonds sport en cultuur, de meedoenregeling voor schoolgaande kinderen (18-) of de meedoenregeling voor volwassenen (18+).

Jeugdsport- en cultuurfonds

Het Jeugdsport- en cultuurfonds vergoedt cultuurdeelname voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een inkomen tot maximaal 120% van het minimum. Het voorziet in lesgeld en de huur of aanschaf van materiaal of bijvoorbeeld de huur van een muziekinstrument. Kijk op de pagina van jeugdsport en cultuurfonds of en hoe je hier aanspraak op kunt maken.

Meedoenregeling schoolgaande kinderen

Ouders van leerlingen van 4 tot 18 jaar in het basisonderwijs, vmbo of mavo kunnen een bijdrage krijgen om hun kinderen mee te laten doen aan culturele activiteiten of lid te worden van een vereniging zoals een sportclub. Kijk op de pagina van Meedoenregeling schoolgaande kinderen voor meer informatie.

Meedoenregeling voor volwassenen

Volwassenen met een inkomen van maximaal 120 procent van de bijstandsnorm en niet te veel vermogen kunnen een beroep doen op de meedoenregeling 18+. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld de contributie voor een sportvereniging betalen, een abonnement op de bibliotheek nemen of deelnemen aan een cursus. Kijk op de pagina 'Meedoenregeling 18+ voor meer informatie.