Te krap bij kas om te sporten?

Het kan zijn dat je te krap bij kas zit om sport te kunnen betalen. Maar laat je daardoor niet afschrikken! Misschien kom je namelijk in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente.

Volwassenen

-> Volwassenen met een inkomen van maximaal 120 procent van de bijstandsnorm en niet te veel vermogen kunnen een beroep doen op de meedoenregeling 18+. Daarmee kunnen ze (onder meer) de contributie voor een sportvereniging betalen.

Je kunt je hiervoor aanmelden bij het Sociaal Team van jouw dorp. Telefoon 0592 - 266 737, email sociaalteam@tynaarlo.nl

Jongeren

-> Jongeren van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een inkomen van maximaal 120 procent van de bijstandsnorm komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Voor sport maximaal € 300 per kind per jaar voor contributie, sportkleding en andere sportbenodigdheden.

De contributie wordt rechtstreeks aan de club overgemaakt.

Ouders kunnen hun kinderen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur aanmelden door dit aanmeldingsformulier in te vullen. Een papieren exemplaar is aan te vragen via 0592 - 266 662.

Werkzoekenden

-> Werkzoekenden die staan ingeschreven bij Werkplein Drentsche Aa (WPDA) kunnen kosteloos deelnemen aan ‘Sport Maakt Actief’. Deelnemers krijgen wekelijks een uur training, bestaand uit een combinatie van kickboxen en bootcamp, aangepast aan hun niveau.

Naast sport is wekelijks een uur tijd ingeruimd voor onderwerpen als 'zelfbeeld', 'gezonde leefstijl' en 'doelen stellen'.

Meer weten?

Meer weten? Bel dan met het Sociaal Team van jouw dorp, sociaalteam@tynaarlo.nl of telefoon 0592 - 266 737.