Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst

Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. Onder die naam zetten bestuurders en medewerkers van de gemeente Tynaarlo zich op allerlei manieren in voor een gezonde leefomgeving en leefstijl van jongeren.

We weten inmiddels dat een gezonde leefstijl en een gezond gewicht ook voor jongeren van groot belang zijn. Kinderen met overgewicht hebben bovendien een grote kans hun hele leven heel hard tegen de kilo’s te moeten blijven vechten.

Om een idee te geven van wat de mensen van Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst allemaal doen, hieronder enkele van hun  activiteiten die in coronajaar 2020 konden doorgaan.

  • Zeven speelplekken in de gemeente zijn vernieuwd of aangevuld met nieuwe toestellen. Dit gebeurde veelal samen met buurtbewoners en jeugd.
  • De mensen van Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst zijn in november 2020 begonnen supermarkten te benaderen met de vraag of ze mee willen doen aan de campagne ‘100 Gezondere Supers’. Doel is onder meer om in de winkels duidelijker te maken wat de gezonde keuzes zijn.
  • Zeventig kinderen hebben meegedaan aan de receptenwedstrijd om het lekkerste, leukste en gezondste gerecht te bedenken voor Grand Café Zuidlaren. Winnaar was Nathan Hendriks met zijn gerecht Vergeten Groenten.
  • In de plannen voor de centrumontwikkeling Zuidlaren en de nieuwe woonwijk Vries Zuid wordt extra gekeken naar de gezondheid en veiligheid. Zo moeten ze meer dan tot nu toe gebruikelijk uitnodigen tot bewegen.
  • Op sociale media zijn, onder meer met leuke filmpjes tientallen beweegtips gepromoot.