Wat is er te doen in de buurt?

Heb je tijd over en wil je graag wat ondernemen? Wil je een nieuwe sport uitproberen? Of wil je nieuwe mensen leren kennen in de buurt? Er is veel te doen in de gemeente Tynaarlo. Zo is er een gemeentegids, een senioren fitwijzer en kan je bij Plaats de Wereld terecht als je de draad weer in kleine stapjes wilt oppakken!

Gemeentegids

In de gemeentegids kun je de verenigingen in jouw dorp vinden. Binnen zo'n vereniging kun je actief worden, bijvoorbeeld met sporten of zingen. Maar er is ook vaak organisatorisch en ander werk te doen. Elk dorp heeft ook een dorpsvereniging waarin je actief kunt worden. En de grotere dorpen een dorpscentrum.

Senioren

Kijk voor informatie over sportieve activiteiten voor senioren op de Senioren Fitwijzer. Een papieren exemplaar kun je tijdens openingstijden afhalen op het gemeentehuis of telefonisch aanvragen bij de gemeente via 0592 - 266 662. Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of of juist om een maatje vragen? Beide kan via vip@neienaober.nl.

Natuurlijk actief

Het is mogelijk dat je het mentaal moeilijk hebt gehad en de draad van het gewone leven weer op wilt pakken. Misschien kan het educatief activiteitencentrum Plaats de Wereld in Vries je daarbij helpen.

Daar kun je in een ontspannen sfeer aan workshops en andere activiteiten meedoen die met de natuur en natuurlijk leven te maken hebben. Denk aan vlechten met takken, ecoprinten, koken, kruiden-tuinieren, visleer looien, botanisch borduren, fermenteren enz.

Geen leuke activiteit voor jou?

Vind je echt geen activiteit die je leuk lijkt, maar wil je wel vaker iets samen doen met anderen? Neem dan contact op met het Sociaal Team van jouw dorp. Telefoon 0592 - 266 737. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur. Een medewerker helpt je graag toch iets te vinden.