Plannen om iets te organiseren?

Wie plannen heeft om iets te organiseren in de buurt, kan mogelijk een beroep doen op het Leefbaarheidsfonds van de gemeente.

Het fonds is bedoeld om initiatieven te ondersteunen waarbij inwoners samen aan de slag gaan om de leefbaarheid in hun omgeving te verbeteren.

Lokale (niet-commerciële) verenigingen, stichtingen en inwoners kunnen er een beroep op doen. De gemeente draagt per project eenmalig maximaal € 5.000 bij aan de kosten.

Enkele voorbeelden van door de gemeente uit het leefbaarheidsfonds gesteunde projecten:

  • Dorpsfeest Yde. Een schoolfeest dat is uitgegroeid tot een dorpsfeest waar het hele dorp aan mee doet. Met een optocht met praalwagens als één van de hoogtepunten.
  • Tienkamp Zuidlaren. Jaarlijks in Zuidlaren georganiseerde Tienkamp met tien verschillende sport- en spelonderdelen. Draagt bij aan de levendigheid en samenhang in het dorp.
  • Realiseren Cruyff. Court Visio de Brink Een veilige speelruimte en ontmoetingsplek voor valide- en mindervalide sporters. Nodigt uit om buiten te spelen. En draagt bij aan een gezonde en sportieve leefomgeving.
  • Jaarlijkse fietstocht Volksvermaken Vries. De Tynaarlo Fietstocht wordt bij toerbeurt georganiseerd door de Verenigingen voor Volksvermaken uit Vries en Eelde.  

Plannen?

Wil je ook iets organiseren? Lees meer informatie over de voorwaarden en vul het digitale aanvraagformulier in.