Gemeentehuis gesloten op maandag 20 mei

In verband met 2e Pinksterdag is op maandag 20 mei 2024 het gemeentehuis in Vries gesloten.

Advies of hulp nodig?

De meeste kinderen en jongeren lukt het in ons land om een voortvarend, goed leven te leiden. Ze horen zelfs tot de allergelukkigste kinderen van Europa. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat opgroeien vanzelf gaat en probleemloos is. En opvoeden is dat al zeker niet! Gelukkig daarom dat er ook lokaal diverse personen, instellingen, activiteiten en voorzieningen zijn die kunnen helpen.

In elke fase van het opgroeien van jouw kind zit je wel eens met een lastige vraag. Bijvoorbeeld of je je zorgen moet maken als jouw peuter weinig praat. Of wat je moet doen als jouw kind steeds uit bed komt. Of hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw puber gezond blijft eten.

Internet kan jou dan misschien helpen. Zo is een goede website over opvoeden en opgroeien www.opvoeden.nl. Ook www.opvoedinformatie.nl kan interessant zijn.

Vind je op internet geen goed en betrouwbaar antwoord op jouw vraag over de gezondheid van jouw kind? Of blijven jullie twijfelen? Stel jullie vraag dan aan de jeugdgezondheidszorg. Voor vragen over kinderen tot 4 jaar kun je terecht bij Icare JGZ. Voor vragen over kinderen van 5 tot 19 bij de GGD (www.ggddrenthe.nl).

Meer of andere hulp nodig?

Heb je een heel andere vraag? Of is jouw vraag nog niet beantwoord? Of leidt het antwoord niet tot de oplossing van jouw probleem? Kijk dan op de pagina over jeugdhulp en advies. Hier staat omschreven welke stappen je kunt zetten en bij wie je terecht kunt.