Sociaal raadsvrouw

Wij als gemeente regelen de zorg en ondersteuning van inwoners op het gebied van wonen, leven en werken. Wanneer u hier vragen over heeft of niet weet waar u moet zijn met uw probleem, dan kunt u terecht bij de drie sociale teams in de gemeente of bij de onafhankelijke cliëntondersteuner.

Komt u er niet uit met de sociale teams of cliëntondersteuner? Heeft u nog vragen, loopt u tegen problemen aan of bent u misschien niet tevreden over de hulp die er voor u is? Dan kunt u terecht bij de sociaal raadsvrouw. Per 1 juli 2023 is Amy van Dam sociaal raadsvrouw voor inwoners van de gemeente Tynaarlo. 

Zij is onafhankelijk, onpartijdig en een gesprek met haar is altijd vertrouwelijk. De sociaal raadsvrouw biedt een luisterend oor en ziet ook uw belangen. Zij kijkt ook of er misschien structurele problemen of knelpunten binnen de gemeente zijn. Op basis van haar adviezen kan de gemeente daarna acties ondernemen om de inwoners nog beter van dienst te zijn.

U kunt gratis bij de sociaal raadsvrouw terecht met onder andere: 
•    Als u vindt dat het niet goed gaat met de zorg en ondersteuning die de gemeente Tynaarlo voor u heeft geregeld; 
•    Als u ervaringen heeft en/of situaties kent die juist goed gaan en waar u erg tevreden over bent.

Onderwerpen die bijvoorbeeld bij de sociaal raadsvrouw worden besproken zijn: schulden, WMO-voorzieningen, (buren)overlast, huisvesting, jeugdhulp of zaken die niet goed lopen tussen u en de gemeente. Haar taak is dan om te luisteren en informatie te geven of u verder op weg te helpen. De sociale raadsvrouw bemiddelt tussen inwoners en de gemeente.

Contact opnemen

Op werkdagen kunt u Amy van Dam bellen of WhatsAppen via 06-15482794. U kunt haar ook via sociaalraadsvrouw.tynaarlo@gmail.com een mail sturen. Buiten de vakantie of weekenden om, zal zij altijd zo snel mogelijk op uw telefoontje of bericht reageren.