Leerlingenvervoer

Uiteraard moeten jongeren goed op school kunnen komen en weer veilig thuis. Voor de meesten is dat vanzelfsprekend en geen enkel probleem. Maar er zijn ook basisschoolleerlingen die door een beperking niet zelfstandig naar school kunnen gaan. Of voor wie de dichtstbijzijnde toegankelijke school meer dan zes kilometer ver weg is.

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2024-2025

Mogelijk komen zij in aanmerking voor leerlingenvervoer. Dit geldt ook voor leerlingen in het speciaal voortgezet onderwijs. Samen met ouders/verzorgers wordt bekeken welke vorm van leerlingenvervoer nodig is voor de leerling.

Kijk voor meer informatie in onderstaande folder.

De druk op het leerlingenvervoer blijft groot. De werkzaamheden aan de ringweg in Groningen vragen meer reistijd, daarnaast hebben meer kinderen leerlingenvervoer nodig en de vraag om chauffeurs blijft. Als gemeente zijn wij verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Connexxion is gecontracteerd voor het uitvoeren van het leerlingenvervoer. 

Helaas hebben we maar beperkt invloed op de beschikbaarheid van personeel en wegwerkzaamheden. Het plannen van het vervoer van leerlingen is een ingewikkeld bouwwerk waar één wijziging voor één kind vaak gevolgen heeft voor het vervoer van andere kinderen. Met elkaar doen we ons best het vervoer zo goed mogelijk te regelen. 

Wij vragen hiervoor uw begrip.

Ook handig