Hoe los je je financiële problemen op?

Een paar miljoen in de staatsloterij winnen zou een oplossing zijn, maar de kans dat dat lukt is vrijwel nul. De beste manier om uit financiële krapte te komen, is (meer) betaald werk vinden, maar dat lukt niet iedereen een-twee-drie. Bovendien kunnen de schulden je al boven het hoofd gegroeid zijn. Wat moet je dan doen? 

De enige oplossing is (meer) geld gaan verdienen en minder uitgeven. En tot dat dat gelukt is, financieel overleven.

De gemeente wil daar graag bij helpen, maar uiteraard wel onder één logische, belangrijke voorwaarde: dat je met overgave probeert jouw financiën weer onder controle te krijgen. Bijvoorbeeld door werk te zoeken of je kansen op werk te vergroten. De gemeente is tegenover de belastingbetalers verplicht dat als strenge eis te stellen.

Dat gezegd hebbende: iedereen kan financieel in de problemen komen. Het is geen schande. Er zijn diverse regelingen die je kunnen helpen. We hebben ze voor je op een rij gezet. Zie ook de volgende hoofdstukjes van 'Kom je financieel rond?'

Zelf berekenen

Wij geven een overzicht van de regelingen, maar je kunt ook zelf, met enkele digitale hulpmiddelen berekenen waarop je recht hebt.

Goede hulp en advies

Wil je ook met een deskundige praten over de financiele mogelijkheden die je hebt? Ook daarvoor kan het Werkplein Drentse Aa (WPDA) helpen, en wel met de Voorzieningenwijzer

Je meldt jezelf aan als deelnemer via een webformulier. Het WPDA maakt vervolgens binnen drie werkdagen een afspraak met jou voor een bezoek van een consulent bij jou thuis.

Hij inventariseert met jou jouw huidige financiële- en gezondheidssituatie en geeft uiteindelijk een overzicht van de best passende financiele oplossingen. Denk daarbij onder meer aan het gebruik van diverse minimaregelingen en toeslagen, een aantrekkelijke zorgverzekering en een goedkope energieleverancier. 

Het  WPDA zorgt er zelfs voor dat de gewenste aanvraag of overstap voor je wordt geregeld. Dat is dus zeker de moeite waard!