Crisisfonds voor inwoners van de gemeente Tynaarlo

Steeds meer mensen merken dat alles duurder wordt. Ze kunnen niet meer rondkomen of zien hun schulden verder stijgen. Het crisisfonds is er voor inwoners in de gemeente Tynaarlo die moeite hebben met rondkomen. Heeft u moeite met het betalen van uw vaste (woon)lasten, zoals bijvoorbeeld uw zorgverzekering, huur of gas-, water- en lichtrekening? Of heeft u al betalingsachterstanden? Denk bijvoorbeeld aan een (dreigende) huisuitzetting, (dreigende) beslaglegging, of afsluiting van gas, water en licht. Dan kunt u een aanvraag doen voor een bijdrage uit het crisisfonds van de gemeente.   

Wanneer komt u in aanmerking?

Wanneer uw aanvraag is ontvangen, neemt een medewerker van de gemeente contact met u op. Bij de aanvraag kijken we naar uw situatie. Tijdens een persoonlijk gesprek worden uw inkomsten en uitgaven inzichtelijk gemaakt en zoeken we uit of u mogelijk nog gebruik kan maken van andere  landelijke en/of gemeentelijke financiële regelingen. Indien nodig kunnen we u helpen om deze aan te vragen. Mochten deze bijdragen niet voldoende zijn, dan kunt u ook in aanmerking komen voor het crisisfonds.

Of u in aanmerking komt voor een bijdrage (betaling) uit het crisisfonds en voor welk bedrag is afhankelijk van uw situatie. Het bedrag dat u kunt krijgen is maximaal € 1.000,00. Indien uw persoonlijke situatie daar aanleiding toe geeft, is het mogelijk dat u een lager bedrag krijgt uitgekeerd. 
Hieronder vindt u enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen: 

  • U woont in de gemeente Tynaarlo 
  • U woont in een woning waarvoor u iedere maand de vaste lasten betaalt 
  • U heeft betalingsachterstanden of dreigt deze op te bouwen
  • U houdt na aftrek van uw vaste lasten weinig geld over. Het gaat hier niet om hoeveel u verdient, maar om hoeveel u overhoudt.
  • U komt niet in aanmerking voor andere regelingen of deze regelingen zijn niet toereikend

De bijdrage uit het crisisfonds is een gift. U hoeft het bedrag dat u krijgt niet terug te betalen.

Aanvraag 

Voldoet u aan de voorwaarden? Met de onderstaande knop kunt u een aanvraag doen. 
Aanvraagformulier bijdrage crisisfonds

Hulp bij aanvragen en contactgegevens 

Heeft u hulp nodig bij het doen van een aanvraag? Neem dan contact op met Eerste Hulp Bij Geldzaken via ehbg@tynaarlo.nl of bel naar 0592 - 266 737. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw situatie te bespreken.