Verenigingsondersteuning (kunst & cultuur)

Heb je ondersteuning nodig bijvoorbeeld bij het werven van vrijwilligers? Dan zijn er voor culturele verenigingen, stichtingen en of organisaties verschillende ondersteuningsmogelijkheden.

Cultuurcoaches

De cultuurcoaches zijn binnen de gemeente het eerste aanspreek punt op het gebied van cultuur. Lees meer over de cultuurcoaches

Ondersteuning Stichting Kunst & Cultuur (K&C)

Stichting Kunst & Cultuur (K&C) zet zich in voor de cultuurparticipatie in Drenthe. K&C ondersteunen iedereen met vragen op het gebied van bijvoorbeeld talentontwikkeling, fondsenwerving en deskundigheidsbevordering. Je kunt ook altijd je plan of idee voorleggen aan een adviseur. Hieronder een drietal ondersteuningsmogelijkheden vanuit K&C. 

Training 'In 10 jaar een bloeiende vereniging'

De training 'In 10 jaar een bloeiende vereniging' is voor besturen van amateurkunst organisaties. Effectief leden werven, geschikte bestuursleden vinden, de leden van de vereniging betrekken bij het dagelijkse reilen en zeilen en een toekomstplan maken zijn onderdelen van de training. Tijdens vier leerzame zaterdagen kom je erachter hoe je weer nieuwe energie krijgt in je vereniging. Meer informatie en aanmelden voor de training 'In 10 jaar een bloeiende vereniging' in Assen.

Ondersteuning SESAM Academie

De SESAM academie staat vrijwilligersorganisaties met professioneel advies terzijde. 

Je kan met de SESAM academie in gesprek gaan over:

  • Vraagstukken rondom strategie en organisatie 
  • Interim-bestuursleden 
  • Financiële vraagstukken 
  • Fondsenwerving 
  • Vrijwilligers- en donateursbeleid 
  • Marketing & communicatie 
  • Sociale veiligheid en vertrouwenspersonen 
  • Hulp om te voldoen aan wettelijke regelingen

Deskundige en ervaren adviseurs stellen hun kennis gratis ter beschikking. Wil je sparren met een SESAM Adviseur? Stuur een mailtje naar: marjelle@kunstencultuur.nl.

Fondsenplatform Cultureel Avonturiers

Het Fondsenplatform Cultureel Avonturiers biedt een groot overzicht van fondsen en online trainingen aan over de aanpak van fondsenwerving. De trainingen worden regelmatig herhaald. Meld je aan met een mailtje naar: marjelle@kunstencultuur.nl 

Meer informatie?

Bezoek de site www.kunstencultuur.nl voor meer informatie en als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws abonneer je dan via deze link op de nieuwsbrief van K&C.