De cultuurcoaches

De gemeente Tynaarlo heeft twee cultuurcoaches: Lotte Jansen en Gea Jonker. Wat doen ze? En belangrijker nog: wat kunnen ze voor jou betekenen?

De cultuurcoaches zijn er voor inwoners, verenigingen, stichtingen en instellingen die een culturele activiteit willen organiseren. Zij geven persoonlijke begeleiding, streven naar het versterken van culturele verbondenheid en het bevorderen van een inclusieve omgeving. 

Op de foto: Gea Jonker en Lotte Jansen - Cultuurcoaches van de gemeente Tynaarlo.

Lotte: “De cultuurcoaches zijn hét aanspreekpunt op het gebied van cultuur in relatie tot leefbaarheid en sociale inclusie en ondersteunt culturele inwonersinitiatieven.”

Waarmee kunnen de cultuurcoaches jou helpen?

De cultuurcoaches kunnen je bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het organiseren van een activiteit of project. Je kan hulp krijgen bij het aanvragen van subsidies voor het realiseren van een activiteit of project. En door het netwerk van de cultuurcoaches, kan je nieuwe contacten opdoen met partijen die jou verder kunnen helpen. En dit allemaal doen ze met plezier en kost je helemaal niets.

De cultuurcoaches zijn betrokken bij het culturele veld dat bestaat uit kunstenaars, culturele organisaties, maar ook bijvoorbeeld het erfgoed in de gemeente. En vult Gea aan, “Wij willen vooral inwoners stimuleren en ondersteunen om zelf culturele activiteiten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een activiteit in samenwerking met buurtsportcoaches of sociale teams. Heb je een leuk idee, laat het ons dan vooral weten! We gaan het niet vóór je organiseren, maar kunnen helpen met ons netwerk en onze contacten in de gemeente.”

Neem contact met ze op!

Heb jij een idee voor jouw buurt, wijk of dorp en weet je niet zo goed hoe nu verder? Of heb je een vraag, een tip of wil je aankloppen voor advies? Neem dan vooral contact met ze op!

Stuur een mail naar cultuurkeet@tynaarlo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws en ontwikkelingen in het culturele veld van de gemeente Tynaarlo? Een keer in de twee maanden verschijnt er een nieuwsbrief en bij kort nieuws een nieuwsflits. Geïnteresseerd? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via de onderstaande button.