QR-polsbandjes voor horeca

Tijdens de Zuidlaardermarktweek van vrijdag 15 tot en met dinsdag 19 oktober wordt gewerkt met QR-polsbandjes om de horeca in te kunnen. Het idee van de polsbandjes kwam van de gezamenlijke horeca in het dorp, waarop de gemeente besloot om dit in de dagen rondom de Zuidlaardermarkt te verzorgen. Naast de coronacheck wordt ook direct de leeftijdscheck (NIX <18) gedaan. Controle aan de deur wordt hierdoor voor de horeca èn de bezoekers veel eenvoudiger.

Bezoekers moeten alleen een polsbandje dragen als ze bij een horecagelegenheid naar binnen willen. Voor een bezoek aan de warenmarkt, paardenmarkt, kermis en de terrassen is het coronatoegangsbewijs niet nodig.

Er komen drie plekken waar de polsbandjes worden uitgegeven. Rechts naast het Brinkhotel op het brinkje voor restaurant de Vlindertuin en op de kruising De Millystraat - Groningerstraat - Kerkbrink. Op vertoon van het coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs wordt het bandje ter plekke omgedaan. Het is dus niet mogelijk om een polsbandje mee te nemen voor iemand anders.

Iedere dag een nieuw polsbandje

Een polsbandje is één dag geldig, tot de horeca om 00.00 uur sluit. Bezoekers die een dag later opnieuw een bezoek willen brengen aan de horeca moeten een nieuw polsbandje halen. Een negatief testresultaat is namelijk slechts één dag geldig, en bij het controleren van het coronatoegangsbewijs is niet te zien of iemand genezen, getest of gevaccineerd is.

Openingstijden loketten

DagDatumTijd
Vrijdag15 oktober12.00 - 23.30 uur
Zaterdag16 oktober12.00 - 23.30 uur
Zondag17 oktober12.00 - 23.30 uur
Maandag18 oktober12.00 - 23.30 uur
Dinsdag19 oktober06.00 - 23.30 uur

Bezoekers die ’s avonds op stap willen en drukte bij de loketten willen vermijden, wordt aangeraden om eerder op de dag een polsbandje te halen.