Vrijwilligerswerk


Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Op de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk vindt u een overzicht met de meest uiteenlopende vacatures voor vrijwilligers.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk heeft een ondersteunende en adviserende rol op het gebied van vrijwilligerswerk. Ze helpen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Daarnaast stimuleren zij het doen van vrijwilligerswerk in de gemeente Tynaarlo door middel van PR, promotie en activiteiten. In de vrijwilligersvacaturebank brengt het Steunpunt vraag en aanbod bij elkaar.

Het werk dat vrijwilligers doen is ontzettend belangrijk. En dat moeten zij zonder zorgen en zonder grote risico's te lopen kunnen doen. Daarom hebben wij als gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten die de risico's van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken. De verzekering is er voor álle vrijwilligers in onze gemeente, die in enig organisatorisch verband en onbetaald werkzaamheden verrichten voor anderen of de samenleving, waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend.

Iedereen is verzekerd:

  • ongeacht hun leeftijd;
  • ook bij eenmalige activiteiten;
  • geen minimum aantal uren;
  • ook bij kerkelijk werk en buurtactiviteiten.

Vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers zijn uitgesloten van dekking voor deze verzekeringen. Voor hen bestaan speciale regelingen.

Schade… en dan?

In geval van schade kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 0592 - 266 662.

Vrijwilligersverzekering

  1. Brochure VNG Vrijwilligersverzekering (pdf, 630 KB)
  2. Digitaal schadeformulier (pdf, 80.4 KB)