Sociale Teams

Met al uw vragen over welzijn, zorg, jeugd en werk kunt u terecht bij de sociale teams.

Vanwege de afgekondigde maatregelen in de aanpak van het coronavirus kunt u op dit moment niet op één van de locaties van de sociale teams terecht. Ook worden er geen huisbezoeken afgelegd. Heeft u vragen, mail naar sociaalteam@tynaarlo.nl of bel naar 0592 - 266 737.

In de gemeente Tynaarlo zijn drie teams: het Sociaal team Zuidlaren, het Sociaal team Vries en het Sociaal team Eelde-Paterswolde. Ieder team heeft vijf tot acht medewerkers.

Ze werken in de dorpen, dichtbij de inwoners, en zijn gemakkelijk te bereiken. De teamleden geven informatie, advies en hulp. Samen met u bekijken ze welke hulp of ondersteuning het beste bij u past.

Heeft u moeite om zelf te koken, te douchen of op pad te gaan? Dan kunt u bij het sociaal team terecht. U kunt er ook contact mee opnemen wanneer de zorg voor een naaste u zwaar valt. Of het opvoeden van uw kind. En zelfs wanneer u moeite hebt om werk te vinden.

In een gesprek met een sociaal-teamlid kunnen allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven aan de orde komen. Geld, wonen, gezin en opvoeding of werk. Maar ook over uw sociaal netwerk, dagbesteding, meedoen in de samenleving, geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid, verslaving en justitie.

Het sociaal team kan sommige vragen eenvoudig telefonisch beantwoorden. Wanneer een probleem daarvoor te ingewikkeld blijkt, komt een sociaal-teamlid bij u langs voor een keukentafelgesprek.

Omdat het team op diverse terreinen specialisten heeft, kan het veel vragen over geld, wonen, opvoeding, werk, gezondheid of eenzaamheid zelf beantwoorden. Als het nodig is, haalt het er andere hulp bij.

Het sociaal-teamlid bepaalt samen met u wat er moet gebeuren en wat u zelf kunt. En of familie, vrienden of buren daarbij kunnen helpen. Heeft u weinig familie of bekenden in de buurt? Dan helpt het sociaal team u om nieuwe contacten te leggen.

Tip: voer het keukentafelgesprek niet alleen, maar vraag of een naaste (bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger) aanwezig wil zijn. Heeft u niemand die bij het gesprek aanwezig kan zijn? Dan kan een cliëntondersteuner van MEE Drenthe met u meegaan. Geef dit aan als u belt of mailt naar het Sociaal team.

Overzicht inloopspreekuren
DorpAdresTijdstip
EeldeOns Dorpshuis,
mw. B. Boermalaan 4
dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
VriesStichting Trias,
Nw. Rijksweg 37
dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
ZuidlarenDe Ludinge,
Ludinge 4   
woensdag van 09.00 tot 12.00 uur