Platform Burgerparticipatie Sociaal Domein

Het Platform Burgerparticipatie Sociaal Domein brengt de gemeente en inwoners samen vanaf de start bij ontwikkelingen binnen het sociaal domein.

“Samen denken samen doen!”

Het Platform Burgerparticipatie Sociaal Domein is ontstaan uit de vraag naar een meer eigentijdse vorm van deelname en betrokkenheid van inwoners bij ontwikkelingen binnen het sociaal domein.

De nadruk is verschoven van advisering over plannen achteraf naar vroegtijdig meedenken en meebepalen door inwoners.

Door als platform de verbinding te zoeken tussen inwoners en de gemeente willen we betrokkenheid aan beide kanten bevorderen. Dit doen wij op basis van wederzijds vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid en door echt naar elkaar te luisteren en samen op te trekken.

Het platform is opgebouwd uit een vaste kern van vijf á zes inwoners en drie ambtenaren. Daarnaast heeft het tijdelijke leden. Zij sluiten aan bij het platform wanneer er een specifiek onderwerp speelt waarbij zij betrokken zijn.

Zo brengt het platform inwoners en ambtenaren van de Gemeente Tynaarlo samen vanaf de start bij ontwikkelingen binnen het sociaal domein.

Wilt u meer weten of heeft u vragen, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar platformburgerparticipatie@tynaarlo.nl.