Sociale activiteiten

Binnen de gemeente zijn verschillende mogelijkheden om met andere mensen in contact te komen en/ of deel te nemen aan bepaalde activiteiten. Er worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd in buurthuizen en verzorgingstehuizen. 

Bij Stichting Trias (Deze link opent in een nieuw venster) in Vries vindt u meer informatie over de volgende onderwerpen: 

Huisbezoek 75plus
Een aantal jaren geleden is Stichting Trias begonnen met het bezoeken van mensen van 75 jaar en ouder om hen voor te lichten over diensten en voorzieningen die voor senioren van belang (kunnen) zijn. 

Ontmoetingsactiviteiten
Op diverse plaatsen in de gemeente Tynaarlo organiseert Stichting Trias, soms in samenwerking met anderen, activiteiten voor ouderen. Gezelligheidsactiviteiten zijn er om anderen op een ontspannen manier te ontmoeten, een spelletje te doen, of nieuwe mensen te leren kennen. 

Noaberzorg Drenthe: biedt gezelschap, uitstapjes of boodschappen doen tegen een vergoeding. Tel: 06-30170105. Inwoners die hulp nodig hebben bij het leren zelfstandig een huishouden te voeren (administratie, boodschappen doen) kunnen hiervoor een begeleidingsindicatie krijgen. Meer informatie kunt u krijgen bij het sociale team.

website: http://noaberzorgdrenthe.nl/

Alzheimer Café  
Het Alzheimer Café is een treftpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Het Alzheimer Café wordt elke derde woensdag van de maand (m.u.v. de zomermaanden) gehouden in De Ludinge (Ludinge 4) in Zuidlaren.

Computersoos
Zowel in Eelde, Vries als Zuidlaren biedt Stichting Trias u de mogelijkheid om de computersoos (Deze link opent in een nieuw venster) te bezoeken.

Bewegingsactiviteiten
Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt, het houdt je langer fit en zelfredzaam. Stichting Trias organiseert diverse vormen van sport en beweging voor senioren, onder leiding van gespecialiseerde docenten.

Vrijwillige hulpdienst/ mantelzorg
In de gemeente Tynaarlo zijn veel vrijwilligers actief in de zorg- en dienstverlening. De vrijwilligers van de hulpdienst zetten zich in voor het welzijn van mensen die door omstandigheden (soms tijdelijk) behoefte hebben aan een beetje extra hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld vanwege chronische ziekte, handicap, ouderdom, eenzaamheid, dementie of depressie, maar ook ter ondersteuning van de mantelzorger, die de continue zorg (mantelzorg) voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind of dementerende ouder, soms best wat extra steun gebruiken.

De Plusbus
Het Nationaal Ouderenfonds heeft Stichting Trias een busje ter beschikking gesteld om voor de inwoners van de gemeente Tynaarlo uitstapjes te organiseren. De PlusBus is er voor mensen van 55 jaar en ouder die het leuk vinden om in groepsverband eropuit te gaan. Elk kwartaal wordt er een nieuw programma samengesteld.

Belbus Tynaarlo
Voor alle inwoners van de gemeente Tynaarlo, die geen gebruik kunnen maken van het reguliere vervoer, is er de Belbus. Vrijwilligers rijden mensen in een straal van 30 kilometer rond hun huis overal naar toe. Het gaat om vervoer van en naar afspraken of activiteiten zoals boodschappen doen, bezoek aan vrienden of familie, bezoek aan de huisarts, pedicure, naar een crematie. Voor een ritje met de Belbus wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Uitgebreide informatie over bovengenoemde onderwerpen vindt u op de website van de Stichting Trias.

Voor meer informatie over de belbus, lees hier de folder.

Zoeken

Zoeken

Bezoekgegevens

Gemeentehuis
Kornoeljeplein 1
9481 AW Vries (route)
0592 - 266 662
info@tynaarlo.nl
Alle contactgegevens

Wmo, Zorg, jeugd en werk
0592 - 266 737
sociaalteam@tynaarlo.nl

Wij werken uitsluitend op afspraak

Openingstijden publiekszaken

Maandag:   08.30 - 12.00 uur
Dinsdag:   08.30 - 12.00 uur
Woensdag:   08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur
Donderdag:   08.30 - 12.00 en 13.00 - 19.00 uur
Vrijdag:   08.30 - 12.00 uur

Openingstijden milieustraat                  

Maandag:   Gesloten
Dinsdag:   Gesloten
Woensdag:   12.30 - 16.00 uur
Donderdag:   12.30 - 16.00 uur
Vrijdag:    08.00 - 16.00 uur
Zaterdag   12.30 - 16.00 uur


Milieustraat
Zuidlaarderweg 33
9482 TV Tynaarlo
0592-266 662

Meer openingstijden 

Archief website

Copyright

businesspark ter borch

op het kruispunt van stad en land