Wethouder van den Born

Henny van den Born (ChristenUnie) is wethouder financiën, grondzaken, sport, gemeentelijk vastgoed en accommodatiebeleid. Daarnaast is hij gebiedswethouder voor Bunne, De Punt, Donderen, Eelderwolde, Yde, Winde en Zeijen/ Als inwoner van een van deze dorpen kunt u eenvoudig met hem in contact komen door een afspraak met hem in te plannen.

  • Financiën
  • Grondzaken
  • Gemeentelijk vastgoed
  • Accommodatiebeleid
  • Sport

Nevenfuncties

Onbezoldigd:

Secretaris ChristenUnie, afdeling Tynaarlo

Bezoldigd:

Adviesbureau Born Safe and Sound

Al onze wethouders zijn zowel vak- als gebiedswethouders. Dat betekent dat naast de inhoudelijke portefeuilles waar aan gewerkt wordt, elke wethouder ook een eigen gebied onder de hoede heeft waarvoor hij of zij het aanspreekpunt is.

Voor Eelde-Paterswolde is Oetra Gopal de gebiedswethouder. Voor vries is dat wethouder Pepijn Vemer. Hanneke Wiersema is gebiedswethouder voor Zuidlaren, Henny van den Born voor de dorpen ten westen van de snelweg A28 en René Kraaijenbrink voor de dorpen ten oosten van de A28.

Het idee achter het gebiedswethouderschap is om rechtstreeks in contact te komen én te blijven met inwoners. Dit kan door op afspraak bij inwoners langs te gaan, maar ook door evenementen en bijeenkomsten in het dorp te bezoeken. De wethouders maken optimaal gebruik van de kennis en ervaring van de inwoners. Wat speelt er en wat hebben mensen nodig? De wethouders dienen als ‘ambassadeurs’ voor de dorpen.