Stempas


Om te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig.

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Op woensdag 20 maart zijn er twee verkiezingen: de Provinciale Staten en het Waterschap. Afhankelijk van uw nationaliteit ontvangt u een stempas voor één of beide verkiezingen. U heeft de stempassen op 23 februari 2019 ontvangen.

Verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement  U ontvangt deze stempas uiterlijk 9 mei 2019.

Verzending stempassen

De stempassen zijn verzonden in een envelop. Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen. 

Zonder een stempas kunt u niet stemmen. De stempas is 23 februari 2019 bezorgd.

Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen.

Heeft u voor beide verkiezingen een nieuwe stempas nodig? Dan vraagt u dit ook twee keer aan. 

1. Schriftelijk
U kunt tot en met vrijdag 15 maart schriftelijk een nieuwe stempas aanvragen. Hiervoor vult u het aanvraagformulier volledig in en stuurt het samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar de gemeente.

Aanvraagformulier nieuwe stempas provinciale staten (PDF, 90.41 KB)

Aanvraagformulier nieuwe stempas waterschap (PDF, 104.05 KB)

2. Persoonlijk, in het gemeentehuis
U kunt tot en met dinsdag 19 maart 12.00 uur aan de balie van het gemeentehuis een nieuwe stempas aanvragen. U moet een geldig identiteitsbewijs meenemen. U kunt niet voor iemand anders een nieuwe stempas aanvragen.

Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen

Bent u na 4 februari 2019 (datum kandidaatstelling) verhuisd naar de gemeente Tynaarlo? Dan ontvangt u van uw vorige woongemeente uw stempas. Als u toch wilt stemmen in de gemeente Tynaarlo voor de Provinciale Staten dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente.

U kunt in de gemeente Tynaarlo alleen voor het Waterschap Noorderzijlvest of het Watershap Hunze en Aa’s stemmen. Wilt u in de gemeente Tynaarlo voor één van deze waterschappen stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente. U kunt niet op alle stembureaus voor beide waterschappen stemmen.

Heeft u van uw vorige woongemeente een stempas voor een ander waterschap ontvangen, dan kunt u niet in Tynaarlo stemmen.

Verkiezingen Europees Parlement

Bent u na 9 april 2019 (datum kandidaatstelling) verhuisd naar de gemeente Tynaarlo? Dan ontvangt u van uw vorige woongemeente uw stempas. Als u toch wilt stemmen in de gemeente Tynaarlo voor het Europees Parlement dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente.

Ook handig