Stempas

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig.

Om te kunnen stemmen voor verkiezingen in Nederland moet u een stempas hebben. U ontvangt een stempas voor een verkiezing als u op de dag van de kandidaatstelling in de gemeente Tynaarlo ingeschreven staat. De dag van kandidaatstelling is de 43e dag voor de dag van de verkiezingen.

Zonder een stempas kunt u niet stemmen.

Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen.

1. Digitaal
Tot en met vrijdag 12 maart is het mogelijk om een stempas digitaal aan te vragen.

2. Schriftelijk
Tot en met vrijdag 12 maart is het mogelijk om een stempas schriftelijk aan te vragen. Uw verzoek moet dan uiterlijk vrijdag 12 maart ontvangen zijn door de gemeente.

3. Persoonlijk, in het gemeentehuis
U kunt tot en met vrijdag 12 maart tot 17.00 uur persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis een nieuwe stempas aanvragen. U moet een geldig identiteitsbewijs meenemen. U kunt niet voor iemand anders een nieuwe stempas aanvragen.

 

 

Bent u na de datum kandidaatstelling verhuisd naar de gemeente Tynaarlo? Dan ontvangt u van uw vorige woongemeente uw stempas. Als u toch wilt stemmen in de gemeente Tynaarlo voor de landelijke verkiezingen dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u dan aan in uw vorige woongemeente.