Stempas


Om te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig.

Verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement  U ontvangt deze stempas uiterlijk 9 mei 2019.

Verzending stempassen

De stempassen worden verzonden in een envelop. Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen. 

Zonder een stempas kunt u niet stemmen. De stempas wordt eind april bezorgd (op het adres waar u op 9 april ingeschreven stond).

Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen.

1. Digitaal
Via onderstaande link kunt u digitaal een nieuwe stempas aanvragen. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Vraag een nieuwe stempas aan (met DigiD)
 

2. Schriftelijk
U kunt tot en met maandag 20 mei schriftelijk een nieuwe stempas aanvragen. Hiervoor vult u het aanvraagformulier volledig in en stuurt het samen met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs naar de gemeente.

aanvraagformulier nieuwe stempas europees parlement (PDF, 90.29 KB)

3. Persoonlijk, in het gemeentehuis
U kunt tot en met woensdag 22 mei 12.00 uur aan de balie van het gemeentehuis een nieuwe stempas aanvragen. U moet een geldig identiteitsbewijs meenemen. U kunt niet voor iemand anders een nieuwe stempas aanvragen.

 

 

Bent u na 9 april 2019 (datum kandidaatstelling) verhuisd naar de gemeente Tynaarlo? Dan ontvangt u van uw vorige woongemeente uw stempas. Als u toch wilt stemmen in de gemeente Tynaarlo voor het Europees Parlement dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente.

Ook handig