Briefstemmen

Als u 70 jaar of ouder bent dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezing ook per brief stemmen. Vóór 11 maart ontvangen kiezers van 70 jaar of ouder een briefstempakket thuis. U hoeft dus niet naar het stemlokaal om uw stem uit te brengen.

Alle kiesgerechtigden van 70 jaar en ouder krijgen de mogelijkheid om per brief te stemmen. Alles wat u nodig heeft om uw stem uit te brengen ontvangt u thuis. Uiterlijk 3 maart ontvangt u een envelop met uw stempluspas. Uiterlijk 11 maart ontvangt u een tweede envelop met een briefstembiljet, een envelop voor het briefstembiljet, een retourenvelop en een stapsgewijze uitleg over het briefstemmen. De briefstem kunt u in een PostNL brievenbus doen.

Het is mogelijk om de briefstem bij het afgiftepunt in het gemeentehuis in te leveren. Het afgiftepunt is op werkdagen geopend van woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart van 8.30 tot 17.00 uur en op woensdag 17 maart van 7.30 tot 21:00 uur. 

U bent niet verplicht om per brief te stemmen. Wilt u niet per brief stemmen? Gebruik dan de ontvangen stempluspas om naar het stemlokaal te gaan om daar te stemmen. Ook is het mogelijk om een volmacht aan een andere kiezer te geven.

Bent u 70-plus en heeft u nog algemene vragen over het stemmen per brief? Dan kunt u ook bellen met de telefonische informatielijn 0800 – 1351. De informatielijn is 7 dagen per week geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

 

Ook handig