Nieuwsbericht Verkeerde foto bij artikel verkoop panden Vries op gemeentepagina

Gepubliceerd op: 18 januari 2017

Op de gemeentepagina van woensdag 18 januari staat de verkeerde foto bij het artikel over de verkoop van panden in Vries. Het gaat om de foto van het pand waar Plaats de Wereld is gehuisvest. Hieronder het bericht met de juiste foto.

Voormalige bakkerij en gemeentewerkplaats in Vries verkocht

Oude Asserstraat 18A1

Het is de inwoners van Vries vast al opgevallen. Het 'te koop-bord' bij de voormalige bakkerij in het centrum is weg. Deze week heeft het college van B&W het pand aan de Oude Asserstraat verkocht. De nieuwe eigenaar, een inwoner van de gemeente Tynaarlo, gaat het woongedeelte bewonen en wil de bedrijfsruimte gaan verhuren.

Wethouder Nina Hofstra is blij met de verkoop: "Het is belangrijk dat zo'n pand op een centrale locatie in het dorp weer bewoond gaat worden. En het is heel mooi dat de verkoop samenvalt met de start van de aanpak van het centrum van Vries."

Toen de voormalige bakkerij te koop kwam, kocht de gemeente het aan voor het Centrumplan Vries. Wethouder Nina Hofstra vertelt dat het een strategische aankoop was: "Ons idee was dat alle winkels in het centrum zouden komen. Een compact centrum is krachtiger en werkt versterkend was onze gedachte." De praktijk leerde echter dat de ondernemers in het dorp vaak bij hun winkel wonen en niet wilden verhuizen. Uit onderzoek onder inwoners bleek ook dat zij die spreiding van het winkelaanbod juist karakteristiek vinden voor hun dorp.

Wethouder Hofstra: "Daarom hebben we besloten om in te zetten op het revitaliseren van het centrum." Omdat de oorspronkelijke plannen om de winkels naar het centrum te verplaatsen werden losgelaten, zette de gemeente het pand van de voormalige bakkerij te koop.

Verkoop voormalige gemeentewerkplaats

gemeentewerkplaats2

B&W hebben ook de voormalige gemeentewerkplaats -naast de brandweerkazerne- verkocht. Stichting Plaats de Wereld, die het pand huurde van de gemeente, blijft daar gehuisvest.

De gemeente wou het pand verkopen, maar de stichting kon het niet zelf aankopen. Dat bracht de nodige onzekerheid met zich mee voor zowel de stichting als de gemeente. Na jaren van praten en zoeken naar oplossingen heeft de stichting nu een investeerder gevonden die het pand voor hun heeft gekocht. Hierbij is vastgelegd dat Plaats de Wereld het recht heeft om het gebouw de komende tien jaar te huren.

Wethouder Nina Hofstra vindt het knap hoe Plaats de Wereld zélf met een oplossing is gekomen. "Wij dragen de stichting een warm hart toe. Zij zetten zich namelijk in voor de kwetsbare groepen in onze samenleving. Met als doel dat ze actief deelnemen aan de maatschappij. Ik ben dolblij dat de stichting haar toekomst op deze prachtige locatie heeft kunnen borgen."

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Zoeken

Zoeken

Bezoekgegevens

Gemeentehuis
Kornoeljeplein 1
9481 AW Vries (route)
0592 - 266 662
info@tynaarlo.nl
Alle contactgegevens

Wmo, Zorg, jeugd en werk
0592 - 266 737
sociaalteam@tynaarlo.nl

Wij werken uitsluitend op afspraak

Milieustraat
Zuidlaarderweg 33
9482 TV Tynaarlo
0592-266 662

Openingstijden publiekszaken

Maandag:   08.30 - 12.00 uur
Dinsdag:   08.30 - 12.00 uur
Woensdag:   08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur
Donderdag:   08.30 - 12.00 en 13.00 - 19.00 uur
Vrijdag:   08.30 - 12.00 uur

Openingstijden milieustraat                  

Maandag:   Gesloten
Dinsdag:   Gesloten
Woensdag:   12.30 - 16.00 uur
Donderdag:   12.30 - 16.00 uur
Vrijdag:    08.00 - 16.00 uur
Zaterdag   12.30 - 16.00 uur

 Meer openingstijden 

Archief website

businesspark ter borch

op het kruispunt van stad en land