Zuidlaarderveen

Een uitzicht om van te dromen

  • Comfortabel buitenwonen
  • Vlakbij Zuidlaren
  • Geliefd fietsgebied
  • Alle ruimte

Je voelt je thuis in Zuidlaarderveen

Kleine wijk, grootse ruimte

De kleine nieuwbouwwijk Het Zwarte Lent ligt aan de rand van Zuidlaarderveen. De kavels zijn er ruim en je hebt er vrij en weids uitzicht over de akkers die direct aan de percelen grenzen. Zuidlaarderveen is het zusterdorp van Zuidlaren aan de overkant van het riviertje de Hunze. Zoals de naam al doet vermoeden ligt Zuidlaarderveen op de overgang tussen hoogveen en laagveen. Het werd gebouwd als lintdorp, zoals gebruikelijk was in de tijd van de turfwinning.

 

Dorps wonen met voorzieningen in de buurt

Het dorp heeft een rijk verenigingsleven, een basisschool, voetbalvelden, een minicamping en een ijsbaan. En wat je in het dorp niet vindt, is in de buurt te vinden. Zuidlaren ligt op maar 10 minuten fietsafstand en grotere plaatsen als Groningen, Assen en Veendam bereik je binnen 25 minuten met de auto.

Nieuwe natuur om de hoek

Het nieuwe natuurgebied Tusschenwater ligt op een steenworp afstand. De natuurlijke meandering van de Hunze is in ere hersteld en op termijn ontstaat er een moeras- en nat graslandgebied en een zogenoemd broekbos (bos dat zo nu en dan overstroomt). Zo ontstaan er nieuwe leefgebieden voor talloze soorten riet- en moerasvogels, ganzen en eenden-soorten. Ook dieren als de bever en otter krijgen de kans zich hier te vestigen.

Dit plan is uitverkocht.

dit plan is uitverkocht

Heb je belangstelling voor een kavel? Maak dan gebruik van onze ruime optiemogelijkheden. De verkoopprocedure ziet er op hoofdlijnen uit als volgt:

Je schrijft je in en laat ons weten voor welke kavel(s) je belangstelling hebt. Dit kan digitaal. Belangrijk: ontvangen we meerdere inschrijfformulieren op 1 dag, dan wordt er geloot. Vanaf de dag van toewijzing heb je de kavel gratis twee maanden in optie. Deze termijn is (tegen kosten) te verlengen. De maximale optietermijn is zes maanden. Na het onderteken van de koopovereenkomst heb je een jaar de tijd om de akte van levering bij de notaris te laten passeren. En als je eigen woning na dat jaar nog niet is verkocht, kun je de koopovereenkomst kosteloos ontbinden. Je betaalt dan slechts de rente.

De volledige procedure vind hier; Verkoopprocedure vrije verkoop Zuidlaarderveen (PDF, 81.13 KB)

Zuidlaarderveen

1 / 8