Stempas


Om te kunnen stemmen heeft u een stempas nodig.

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Op woensdag 20 maart zijn er twee verkiezingen: de Provinciale Staten en het Waterschap. Afhankelijk van uw nationaliteit ontvangt u een stempas voor één of beide verkiezingen. U ontvangt de stempas uiterlijk 6 maart 2019.

Verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement  U ontvangt deze stempas uiterlijk 9 mei 2019.

Verzending stempassen

De stempassen worden verzonden in een envelop. Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen. 

Zonder een stempas kunt u niet stemmen. De stempas wordt eind februari 2019 bezorgd.

Bent u uw stempas verloren of heeft u hem niet ontvangen, dan kunt u een nieuwe stempas aanvragen. Wanneer uw stempas beschadigd raakt moet u ook een nieuwe stempas aanvragen.

Heeft u voor beide verkiezingen een nieuwe stempas nodig? Dan vraagt u dit ook twee keer aan. Dat kan op twee manieren:

1. Digitaal, via de website
U kunt tot en met vrijdag 15 maart digitaal een nieuwe stempas aanvragen. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Deze optie is beschikbaar vanaf 25 februari 2019.

2. Persoonlijk, in het gemeentehuis
U kunt tot en met dinsdag 19 maart 12.00 uur aan de balie van het gemeentehuis een nieuwe stempas aanvragen. U moet een geldig identiteitsbewijs meenemen. U kunt niet voor iemand anders een nieuwe stempas aanvragen.

Verkiezingen Provinciale Staten en waterschappen

Bent u na 4 februari 2019 (datum kandidaatstelling) verhuisd naar de gemeente Tynaarlo? Dan ontvangt u van uw vorige woongemeente uw stempas. Als u toch wilt stemmen in de gemeente Tynaarlo voor de Provinciale Staten dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente.

U kunt in de gemeente Tynaarlo alleen voor het Waterschap Noorderzijvest of het Watershap Hunze en Aa’s stemmen. Wilt u in de gemeente Tynaarlo voor één van deze waterschappen stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente. U kunt niet op alle stembureaus voor beide waterschappen stemmen.

Heeft u van uw vorige woongemeente een stempas voor een ander waterschap ontvangen, dan kunt u niet in Tynaarlo stemmen.

Verkiezingen Europees Parlement

Bent u na 9 april 2019 (datum kandidaatstelling) verhuisd naar de gemeente Tynaarlo? Dan ontvangt u van uw vorige woongemeente uw stempas. Als u toch wilt stemmen in de gemeente Tynaarlo voor het Europees Parlement dan heeft u een kiezerspas nodig. Die vraagt u aan in uw vorige woongemeente.

Ook handig