Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van Sport Tynaarlo organiseren het sport- en beweegaanbod in de buurt en maken een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren, zoals het sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en kinderopvang.

Over de buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches werken namens de gemeente en organiseren het sport- en beweegaanbod in de buurt en maken een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren. Zo organiseren zij op scholen de screening van motorische ontwikkeling van kinderen, het project ‘Sport Jij Ook?’ en diverse sport- en beweegactiviteiten. Ook ondersteunen zij scholen bij de aanpak ‘Gezonde School’. 

Daarnaast zijn zij, als onderdeel van de sociale teams, actief voor alle inwoners die ondersteuning kunnen gebruiken bij een gezonde leefstijl. Denk aan projecten voor senioren, werkzoekenden, het sportloket, verenigingsondersteuning e.d.

Ook verzamelen en communiceren zij de kennismakingslessen van sport- en cultuuraanbieders in een mooi overzicht. Dit aanbod is te vinden op https://www.tynaarlo.nl/sport/sport-en-cultuurpret

Direct contact opnemen

Wilt u graag weten wat de buurtsportcoaches voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ze op. Dat kan telefonisch via 0592 - 266 662 of per email: sport@tynaarlo.nl. Ook kunt u ze volgen via Facebook en Instagram.

 

V.l.n.r. Bastiaan de Bruyn, Harry de Vries, Twan Boersma, Berna Nijboer, Mathijs Höster en Aukelien van Dam