Nieuwsbericht Jet Grolleman sociaal raadsvrouw voor inwoners Tynaarlo

Gepubliceerd op: 17 mei 2017

Sinds 1 april heeft de gemeente Tynaarlo een sociaal raadsvrouw, Jet Grolleman. Zij staat klaar voor inwoners die vragen of klachten hebben op het gebied van zorg, welzijn en ondersteuning. Het gaat dan om de taken waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Hieronder een aantal vragen aan Jet.

Wat kan jij betekenen voor mensen?
"Ik ben er voor mensen die hulp zoeken en niet weten waar ze met hun vraag terecht kunnen. En mensen die al zorg ontvangen via de gemeente en daarbij problemen ervaren, kunnen contact met mij opnemen. Ze kunnen bij mij in vertrouwen hun verhaal doen. En kunnen zelf aangeven waar ze willen afspreken (bijvoorbeeld bij hen thuis) en op welk moment. Daar ben ik heel flexibel in."

"Ik luister naar wat ze te vertellen hebben en help ze vervolgens verder. Door mijn hulp en de contacten die ik heb openen zich mogelijk deuren waardoor hun situatie verbetert. Ik hoop mensen echt te kunnen helpen en vind het belangrijk dat ze zich gehoord en geholpen voelen als ze bij mij zijn geweest."

Vertel eens iets meer over jezelf
"Ik ben 51 jaar en woon in de gemeente Noordenveld. Doordat ik niet in de gemeente Tynaarlo woon ben ik echt onpartijdig en onafhankelijk, dat is heel belangrijk in deze functie. Ik werk daarnaast als jurist bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Dat is werken in een wereld van regels en procedures, waar mensen af en toe moeite hebben door de bomen het bos te zien en onvoldoende individuele oplossingen te zien. Soms kun je door ergens op een andere manier naar te kijken heel goed maatwerk bieden, waardoor mensen wel geholpen worden. Ik heb een enorme drive om daarbij te ondersteunen en de regie daar te laten waar die hoort, bij de persoon in kwestie."

Heb je al een idee wat voor vragen je gaat krijgen?
"Ik verwacht heel uiteenlopende vragen. Ik heb gesproken met collega's in soortgelijke functies bij gemeenten De Wolden en Meppel. Zij hebben mij wat voorbeelden gegeven. Zo helpen zij bijvoorbeeld mensen op weg die bezwaar willen maken en bemiddelen ze op het moment dat een keukentafelgesprek niet goed verloopt. Ook helpen zij bijvoorbeeld mensen op weg die net in de gemeente zijn komen wonen en niet weten bij wie ze aan moeten kloppen met hun vraag of probleem."

Hoe ga jij een netwerk opbouwen?
"Op korte termijn wil ik de sociale teamleden leren kennen. Het is heel belangrijk dat ik weet wat zij doen en dat zij weten waar ik voor ben. Maar ook belangenverenigingen, ouderenorganisaties, het vluchtelingenwerk...dat soort organisaties kunnen mensen doorverwijzen naar mij. Daar moet ik het denk ik toch voornamelijk van hebben."

Hoe kunnen mensen jou benaderen?
"Inwoners kunnen me alle werkdagen telefonisch en per mail bereiken. Daarnaast start ik met spreekuren op de woensdagochtenden in Eelde-Paterswolde, Vries en Zuidlaren, waar mensen van 10.00 tot 11.00 zonder afspraak langs kunnen komen."

  • Elke eerste woensdag van de maand in Vries, Dorpshuis de Pan, Nieuwe Rijksweg 4, Vries
  • Elke tweede woensdag van de maand in Eelde-Paterswolde, Ons Dorpshuis, B. Boermalaan 4, Paterswolde
  • Elke derde woensdag van de maand in Zuidlaren, De Ludinge, Ludinge 4, Zuidlaren

Contact
Jet Grolleman is op werkdagen telefonisch bereikbaar via tel. 06-11289290 en per mail via sociaalraadsvrouw.tynaarlo@gmail.com.

portret Jet

Deel deze pagina:

Voor deze functionaliteit heeft u javascript nodig

Zoeken

Zoeken

Bezoekgegevens

Gemeentehuis
Kornoeljeplein 1
9481 AW Vries (route)
0592 - 266 662
info@tynaarlo.nl
Alle contactgegevens

Wmo, Zorg, jeugd en werk
0592 - 266 737
sociaalteam@tynaarlo.nl

Wij werken uitsluitend op afspraak

Milieustraat
Zuidlaarderweg 33
9482 TV Tynaarlo
0592-266 662

Openingstijden publiekszaken

Maandag:   08.30 - 12.00 uur
Dinsdag:   08.30 - 12.00 uur
Woensdag:   08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur
Donderdag:   08.30 - 12.00 en 13.00 - 19.00 uur
Vrijdag:   08.30 - 12.00 uur

Openingstijden milieustraat                  

Maandag:   Gesloten
Dinsdag:   Gesloten
Woensdag:   12.30 - 16.00 uur
Donderdag:   12.30 - 16.00 uur
Vrijdag:    08.00 - 16.00 uur
Zaterdag   12.30 - 16.00 uur

 Meer openingstijden 

Archief website

businesspark ter borch

op het kruispunt van stad en land