Proef deelauto’s - september / oktober 2019


De Energie Coöperatie Drentse Aa stelt in september en oktober twee elektrische deelauto’s beschikbaar. Eén in Eelde-Paterswolde en één in Vries. De gemeente Tynaarlo ondersteunt deze proef en stelt hiervoor een opstartsubsidie beschikbaar.

Autodelen wint steeds meer aan populariteit. Een deelauto is een auto met meerdere gebruikers. Een deelauto staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor de gebruikers klaar. Via een app kunnen de gebruikers de auto reserveren om deze vervolgens op het gewenste tijdstip te gebruiken. Het delen van een auto biedt diverse voordelen voor de gebruiker: Zo kun je flink geld besparen op aanschaf en onderhoud van een auto en bovendien lever je een bijdrage aan een beter milieu en minder drukte op de weg.
 
In Tynaarlo beoogt de Energie Coöperatie Drentse AA (ECDA) met het bevorderen van het volledig elektrisch personenvervoer een bijdrage te leveren aan de CO2-doelstellingen van de gemeente Tynaarlo. “Door dit in een deelauto-opzet te doen leveren we daarnaast ook een bijdrage aan het verminderen van de parkeer- en verkeersdruk in de gemeente”, aldus initiatiefnemer Hein-Peter Nauta. “Ook willen we de buurtgerichte samenwerking bevorderen.”

Wilt u zich aanmelden voor de proef of nadere informatie? Mail dan naar samendoen@ecdrentseaa.nl.

Ook handig