75 jaar vrijheid in 2020


De gemeente Tynaarlo stelt samen met de provincie Drenthe € 42.000 beschikbaar voor de viering van 75 jaar vrijheid en democratie. Groepen inwoners, lokale stichtingen en verenigingen die een activiteit willen organiseren, kunnen een beroep doen op de subsidie. Heeft u een plan? Dan moet u dat voor 1 oktober bij de gemeente indienen.

Startbijeenkomst in september

Voor partijen die in aanmerking willen komen voor een subsidie houdt de gemeente begin september een startbijeenkomst in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 in Vries:

  • Voor Eelde-Paterswolde en omgeving op maandag 2 september van 19.45 tot 21.00 uur.
  • Voor Vries en omgeving op dinsdag 3 september van 19.45 tot 21.00 uur.
  • Voor Zuidlaren en omgeving op woensdag 4 september van 19.45 tot 21.00 uur.

Belangrijkste voorwaarden

De activiteit of het project moet in de gemeente Tynaarlo plaatsvinden, voor iedereen toegankelijk zijn en gericht op het betrekken van zoveel mogelijk inwoners bij het thema 75 jaar vrijheid en democratie. Daarnaast is de subsidie bedoeld voor eenmalige projecten en activiteiten, en niet voor jaarlijks terugkerende activiteiten of een aanvulling daarop. Vanzelfsprekend mag het project geen privébelang of commercieel doel dienen. Ten slotte moet het benodigde papierwerk -zoals vergunningen- en toestemmingen geregeld zijn.

Voor de subsidie hebben de provincie en de gemeente respectievelijk € 28.000 en € 14.000,- beschikbaar gesteld.

Een compleet overzicht met voorwaarden en de beoordelingscriteria staat in de uitvoeringsregeling hieronder.

 

Documenten

  1. 75 jaar bevrijding uitvoeringsregeling (pdf, 304.5 KB)