Buitensport


Sinds 29 april mogen kinderen t/m 18 jaar weer meedoen aan begeleide buitensportactiviteiten. Tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei maakte premier Rutte bekend dat buiten sporten ook voor volwassenen weer mag vanaf 11 mei, mits anderhalve meter afstand tot elkaar wordt gehouden. Contactsporten en binnensport mogen dus nog niet.

Het Drents protocol voor buiten sporten vindt u hieronder. Hierin zijn nu ook de regels opgenomen waar het aanbod voor volwassenen aan moet voldoen. Voor alle acitiviteiten geldt dat u ze bij ons moet melden. Dat kan via het online formulier op deze pagina. 

Protocol

Om veilig sporten te kunnen garanderen, heeft de Vereniging voor Drentse gemeenten (VDG) een protocol opgesteld. In dit protocol staan alle regels en maatregelen voor buitensport. Zo weet u waar u als sportvereniging of sportclub aan moet denken en aan welke regels u zich moet houden.

Meld uw activiteit

Wilt u als vereniging of club het sporten weer opstarten? Dan meldt u dit aan de gemeente. Zo houden wij overzicht over het sportaanbod in de gemeente Tynaarlo. En zorgen we er samen voor dat we veilig en verantwoord kunnen sporten volgens de richtlijnen van het RIVM. Vul onderstaand aanmeldformulier sportaanbod zo volledig mogelijk in.

Na uw melding
De gemeente beoordeelt uw melding. Wij nemen alleen contact met uw vereniging op als wij vragen hebben, het formulier niet volledig is ingevuld of u hebt iets aangegeven dat niet kan. U hoeft dus niet te wachten met het starten van de sportactiviteiten.

Kansen, mogelijkheden en tips


Niet-leden laten meedoen
Het kabinet heeft opgeroepen om ook niet-leden de kans te geven mee te doen met de sportactiviteiten. Voor uw vereniging een kans om kinderen kennis te laten maken met uw sport en eventueel op termijn nieuwe leden te werven. Maar ook om uw maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Dit is natuurlijk niet verplicht. Uw vereniging regelt dit zelf.

Hulp en subsidie
Hebt u vragen of wilt u tips over hoe u als vereniging de buitensportactiviteiten aanpakt, dan kunt u terecht bij onze buurtsportcoaches. Dat kan telefonisch via 0592 - 266 662 of per email: sport@tynaarlo.nl

Wilt u jongeren trainen om te helpen bij het aanbieden van de sportactiviteiten? Dan kunt u misschien opleidingsgeld krijgen via het project Maatschappelijke diensttijd van SportDrenthe. Meer informatie SportDrenthe: 0528 - 23 37 75 of info@sportdrenthe.nl.

Overige tips
Uw vaste trainer of instructeur hoeft niet alle activiteiten zelf te begeleiden. U kunt de hulp inroepen van vrijwilligers. Daarbij is het handig om te werken met een centrale trainer die de oefenvormen maakt en een paar uitvoerders die de training daadwerkelijk verzorgen of begeleiden. Ook jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen na een korte instructie een kleine groep begeleiden.

Meer informatie

Meer informatie over de landelijke regels voor buitensportactiviteiten vindt u op de website van de Rijksoverheid.