Vragen en opmerkingen


We krijgen regelmatig vragen van inwoners en belanghebbenden over de centrumontwikkeling en het participatietraject. De meest gestelde vragen en opmerkingen vindt u hieronder in een overzicht. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen

 • Wordt er iets gedaan aan het verbeteren van de parkeersituatie?
  Ja. Naast een onderzoeksrapport dat niet alleen kijkt naar de huidige parkeersituatie, worden ook de mogelijkheden om deze te verbeteren onderzocht. Dit pakken we groots aan door niet alleen de parkeersituatie zelf te verbeteren, maar bijvoorbeeld ook de bereikbaarheid.
 • Waar kan ik meer informatie vinden over het werkatelier?
  U kunt daar over lezen op de pagina Stand van Zaken. Op de pagina met downloads staat onder andere de aftermovie en een link naar de presentatie die is gebruikt.
 • Waarom weer een nieuw onderzoek?
  Het onderzoek van vorig jaar heeft veel draagvlak gecreëerd, maar hiermee zijn we er nog niet. Komend jaar gaan we samen op zoek naar het beste ontwerp voor het centrum van Zuidlaren. We willen toe naar een centrum waar iedereen prettig winkelt, woont, werkt en recreëert.
 • Wordt er ook iets voor de kinderen gedaan?
  Jazeker! Hiervoor organiseren we een ontwerpactie. De gemeente zal hiervoor met verschillende basisscholen samenwerken. De ontwerpen zullen overigens te zien zijn op het schetsatelier later dit jaar.
 • Wordt er ook gekeken naar de soort bebouwing?
  Ja. Met behulp van onder andere inwonersconsultatie proberen we in kaart te brengen waar de wensen van de inwoners liggen. Zo wordt er momenteel gesproken over zowel levensloop bestendige woningen als betaalbare starterswoningen.
 • Wanneer gaat de gemeente iets doen?
  Nu! De inwonersconsultatie van 2018 was een mooi begin, maar dit jaar pakken we door; ons verhaal gaat tenslotte door.
 • Wordt er nog meer gedaan dan het uitzetten van een online enquête?
  Jazeker! Naast de twee consultaties organiseren we drie ateliers, een ontwerpactie en een groot feest op de Brink ter afsluiting.
 • Waarom doet de gemeente dit niet gewoon zelf?
  De gemeente heeft de hulp van onderzoeksbureau Citisens gevraagd, omdat zij veel ervaring hebben met participatietrajecten. Samen met Citisens zorgen we ervoor dat we dit jaar nog grote stappen zullen maken en tot een ruimtelijk ontwerp komen.