Duurzaamheid


18 krachtige en zelfvoorzienende dorpen. Dat is onze toekomstdroom. Maar dat kunnen wij als gemeente niet alleen. Daarom werken wij graag samen met u aan een energieneutraal Tynaarlo.

Natuurlijk kunt u zelf stappen zetten om uw huis duurzamer te maken. Maar samen met uw buren is dat voordeliger én leuker. In onze gemeente zijn er al diverse buurten samen aan de slag met energiebesparing en -opwekking. Een aantal van hen heeft zich verzameld in Buurkracht-teams. Op de website van buurkracht kunt u zien of er al een team actief is in uw buurt. En kunt u zelf direct aan de slag met een nieuw team.

Wilt u verbouwen? Uw huis isoleren of duurzamer maken? Of bent u van plan asbest te verwijderen? Dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een subsidie of een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden. Op de website van het Drents Energieloket vindt u meer informatie over het verduurzamen van uw huis en de financiering daarvan.

Bereikbaarheid

Wij helpen de steden Assen en Groningen bereikbaar te houden door transferia, fietsroute+ en alternatieven voor de auto. Daarnaast werkt de provincie Drenthe op dit moment aan de realisatie van een fietssnelweg tussen Groningen en Assen.

Plan direct uw reis met het openbaar vervoer vanaf het Transferium in Haren.

Snel internet via glasvezel

Drenthe heeft op dit moment het langzaamste internet van Nederland. Dit terwijl een stabiele en snelle internetverbinding steeds belangrijker wordt. Bijvoorbeeld voor zorg op afstand, voor ondernemers en ook de toename van internetbellen en -televisie. Meer informatie over de aanleg van glasvezel vindt u op de websites van Glasvezelcoöperatie Noord en Drents Glasvezelcollectief.