Zwerfafval de wereld uit! Helpt u ook mee?


Hoe schoon is uw straat, het speeltuintje bij u om de hoek of het natuurgebied in de buurt? Ligt er meer afval dan u lief is? Doe dan de komende weken mee met de ‘trashwalk-estafette’!

De gemeente Tynaarlo organiseert samen met de website www.trashwalking.nl deze ‘afvalwandelingen’, waarbij tijdens negen wandelingen kriskras door de gemeente zwerfafval wordt opgeruimd. Voor de gezelligheid, voor het milieu of voor het aangezicht van uw buurt: wat uw motivatie ook is, u bent van harte uitgenodigd om mee te doen! De eerste wandeling is zondag 7 oktober.

Thomas de Konink, oprichter van de website trashwalking.nl, begon zelf zo’n vijf jaar geleden met opruimen tijdens het wandelen. “Wij kwamen vanuit de stad hier in de gemeente wonen, en ineens viel het me op dat niet alleen in drukke straten, maar ook in de natuurlijke omgeving van de gemeente Tynaarlo wel eens zwerfafval ligt. Zo zonde! Ik dacht alleen maar: ‘dat moet weg hier.’ Zo is het ontstaan: ik houd ontzettend van wandelen en kan ondertussen de omgeving een beetje schoner maken.”

“Het kost zo weinig moeite om af en toe wat op te ruimen”, vervolgt De Konink. “Vele handen maken licht werk, en daarom heb ik heel veel zin om samen met andere bewoners onze gemeente een stukje schoner te maken.”

Doet u ook mee? De eerste wandeling vindt zondag 7 oktober in de wijk Ter Borch in Eelderwolde plaats, verzamelen om 10.00 uur aan de Groningerweg 19. Graag even aanmelden via www.trashwalking.nl/terBorch. Let op: per wandeling kunnen zes tot acht personen mee, dus wees er snel bij! Op deze website vindt u ook veel meer informatie over ‘trashwalken.’

Voor elke wandeling wordt gezorgd voor koffie en thee, grijpers en afvalzakken. Via de gemeentepagina en op onze Facebook-pagina houden we u op de hoogte van de aankomende wandelingen.