Zuidlaarderweg Tynaarlo vanaf 25 april afgesloten, provincie opent noodweg


Op donderdag 25 april 2019 sluit aannemer Schagen Infra aan het einde van de dag de Zuidlaarderweg (N386) af bij Tynaarlo voor de aanleg van een rotonde. Doorgaand verkeer kan vanaf dat moment gebruik maken van een noodweg ter hoogte van de kruising van de N386 met de Dorpstraat/Berkenlaan voor MFA ‘De Spil’.

Op de noodweg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Het doorgaand verkeer dient rekening te houden met enige vertraging en krijgt het advies om te rijden via de N34 en A28.

Fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen de Zuidlaarderweg oversteken bij een tijdelijke oversteek met verkeerslichten ter hoogte van Zuidlaarderweg 6.

Bereikbaarheid MFA, sportvelden en bedrijven

Ondernemers in de Dorpsstraat, MFA ‘De Spil’ en de sportvelden blijven bereikbaar tijdens de aanleg van de rotonde. Bezoekers van de MFA en de sportvelden kunnen parkeren aan de Lindenstraat, Dorpsstraat en Berkenlaan. De route naar bedrijven aan de Dorpsstraat wordt aangegeven met borden.

Rotonde Tynaarlo

De rotonde bij Tynaarlo wordt aangelegd in opdracht van provincie Drenthe om de verkeersveiligheid op de kruising Dorpsstraat/Berkenlaan met de Zuidlaarderweg (N386) te vergroten.

Na aanleg van de rotonde komt er een parkeerterrein bij MFA ‘De Spil’, zodat bezoekers van de MFA en de sportvelden bij het complex kunnen parkeren. De rotonde is naar verwachting eind juni 2019 klaar. De werkzaamheden kunnen afhankelijk van de weersomstandigheden langer duren.

Vragen? Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Drenthe.