Woensdag 20 maart verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen


Op woensdag 20 maart mogen we weer naar de stembus! Voor maar liefst twee verkiezingen: de Provinciale Staten en de Waterschappen.

Provinciale Staten verkiezingen

Elke vier jaar kiezen de inwoners van Drenthe de leden van de Provinciale Staten: het Drents parlement. Het Drents parlement is de volksvertegenwoordiging en heeft 41 leden. De commissaris van de Koning Jetta Klijnsma is hiervan de voorzitter. Iedereen die 18 jaar of ouder is mag stemmen.

De provincie vindt het belangrijk dat het fijn wonen en werken is in Drenthe. Zij zorgt voor wegonderhoud, goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en meer banen in de regio. Ook werkt de provincie aan een duurzaam Drenthe, de bescherming van de natuur en het aanleggen van fietsroutes. Meer informatie staat op www.drenthestemt.nl.

Weet u niet op welke partij u moet stemmen?

Vul dan de stemhulp in via: drenthe.kieskompas.nl.

Waterschapsverkiezingen

Ook bij uw waterschap heeft u invloed op wie er in het bestuur zit. Zo bepaalt u mee welke keuzes het bestuur maakt en waaraan uw waterschapsbelasting wordt uitgegeven. Waterschappen zorgen voor veilige kaden en dijken en doen hun best om overstromingen e voorkomen. Daarnaast houden zij zich bezig met de kwaliteit van het water in sloot en plas. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat rioolwater gezuiverd en schoon weer op open water geloosd wordt.

Meer weten over wat de waterschappen doen?

kijk dan op: www.waterschapsverkiezingen.nl. Ook voor de waterschappen is een stemhulp: waterschappen.mijnstem.nl.

Stem op 20 maart!

Uw stem is dus van invloed op welke partijen er in het parlement van uw provincie en het bestuur van uw waterschap komen. Laat daarom op 20 maart uw stem gelden!


Vragen over de verkiezingen?

Op www.tynaarlo.nl/verkiezingen vindt u meer informatie over deze verkiezingen. Vindt u hier geen antwoord op uw vraag, dan kunt u contact opnemen met ons team Verkiezingen via telefoonnummer 0592 266 662. De openingstijden zijn: maandag tot en met donderdag van 8.30 – 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.