Wethouders op visite


Vanaf maandag 2 juli kunnen inwoners een afspraak maken om met één van de wethouders in gesprek te gaan. Zij kunnen bij hen terecht met vragen, ideeën, zorgen of andere zaken.

Visite

Deze afspraak hoeft niet per sé in het gemeentehuis te zijn. In overleg met de inwoner wordt gekeken waar en op welk tijdstip het gesprek plaatsvindt. Dat kan dus ook bij de mensen thuis, of op een andere locatie in het eigen dorp.

Gebiedswethouders

Inwoners die in gesprek willen met de wethouder, komen terecht bij de wethouder die in hun omgeving actief is. De zogenoemde gebiedswethouder.

Voor Eelde-Paterswolde is dat Oetra Gopal, voor Vries Pepijn Vemer, voor Zuidlaren is dat Henk Lammers, voor de kleinere kernen ten oosten van de A28 is dat René Kraaijenbrink en voor de kleinere kernen ten westen van de A28 is dat Hans de Graaf.

Weten wat er leeft

Wethouder Pepijn Vemer en zijn collega-wethouders kijken uit naar deze gesprekken: “We hebben allemaal een gebied in de gemeente onder onze hoede. Hierin zijn we het gezicht van de gemeente, en daarbij hoort dat je je laat zien en in gesprek gaat. Je moet weten wat er leeft. We hopen mooie en inspirerende verhalen te horen, maar helpen ook graag mensen op weg die tegen problemen aanlopen.“

Aanmelden

Inwoners kunnen een gesprek met de wethouder inplannen via het bestuurssecretariaat. Per telefoon via 0592-266662, of door een email te sturen aan bestuur@tynaarlo.nl. Per week heeft iedere wethouder ruimte voor drie afspraken.

Het spreekuur van burgemeester Marcel Thijsen blijft zoals dat nu is. Op afspraak en in het gemeentehuis. Inwoners kunnen er met alle onderwerpen terecht. Ook hiervoor kan men een afspraak maken via het bestuurssecretariaat.