Wethouders lopen mee in komende trashwalks


Na een succesvolle eerste trashwalk afgelopen zondag, waarbij in Eelderwolde maar liefst 19 kg (!) zwerfafval is opgeruimd, is het de komende week tijd voor trashwalk 2 en 3 van de ‘zwerfafval-estafette’ in de gemeente.

Op zondag 14 oktober om 10.00 uur start een wandeling in de omgeving van Yde. Startlocatie is Trefpunt de Punt, Groningerstraat 163.

Op stap met de wethouder

Op dinsdag 16 oktober om 10.00 uur wordt de omgeving van Groningen Airport Eelde aangepakt. Wethouders Oetra Gopal en Henk Lammers lopen deze keer ook mee: bij de start van de wandeling op de parkeerplaats bij het TerraNext (Burg. J.G. Legroweg 29) geven ze symbolisch het ‘estafettestokje’ aan elkaar door.

Ze laten met dit officiële startsein zien dat er vanuit verschillende portefeuilles (duurzaamheid/openbare ruimte) aandacht is voor zwerfafval in de hele gemeente. Henk Lammers loopt vervolgens de hele route mee. Oetra Gopal loopt in november nog een trashwalk mee.

Doe mee!

Heeft u ook zin om mee te lopen?

Wees er snel bij, want per wandeling kunnen zes tot acht mensen meelopen. Op deze website vindt u ook veel meer informatie over ‘trashwalken.’

Wandelen voor een schonere buurt

De gemeente Tynaarlo organiseert samen met de oprichter van de website www.trashwalking.nl ‘afvalwandelingen’, waarbij tijdens negen wandelingen kriskras door de gemeente zwerfafval wordt opgeruimd. Voor de gezelligheid, voor het milieu of voor het aangezicht van uw buurt: wat uw motivatie ook is, u bent van harte uitgenodigd om mee te doen! Op 21, 28 en 30 oktober en op 4, 11 en 14 november worden de komende ‘trashwalks’ gelopen.