Wethouder Hans de Graaf slaat eerste paal dubbele sporthal Groote Veen

In Eelde werd vanmiddag feestelijk stilgestaan bij de start van de bouw van de dubbele sporthal Groote Veen. Onder begeleiding van aannemer Dijkstra Draisma sloeg wethouder sport en accommodatiebeleid Hans de Graaf symbolisch de eerste paal van het nieuwe sportcomplex. Naar verwachting wordt de sporthal eind 2019 in gebruik genomen.

Het nieuwe sportcomplex in Eelde bestaat uit twee sporthallen, tribunes, een sportkantine en bijbehorende ruimtes zoals kleedkamers, een EHBO-ruimte en een scheidsrechter- en docentenkamer. De dubbele sporthal vervangt sporthal de Marsch aan de Hooiweg in Paterswolde.

Wethouder De Graaf sloeg de eerste paal van de nieuwe sporthal

Betrokkenheid is uniek

De plannen voor de sporthal zijn in nauw overleg met de sporters en het onderwijs gemaakt. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor Sportfederatie Eelde-Paterswolde-Eelderwolde, als belangenbehartiger van de sportverenigingen in het dorp. ”De gemeente heeft ons vanaf de start betrokken bij de komst van de sporthal”, vertelt Piet Arends van de Sportfederatie. “Die betrokkenheid is uniek. We zijn blij dat de bouw nu is begonnen. Daar ging een lang proces aan vooraf. Maar we kunnen hier straks weer jarenlang met veel plezier sporten.”

Onderwijs en sport versterken elkaar

Ook wethouder De Graaf is blij dat de bouw begonnen is. “Eelde heeft straks een schitterende sportaccommodatie”, vertelt De Graaf. “Twee prachtige ruime zalen voor trainingen, wedstrijden en bewegingsonderwijs.” De dubbele sporthal komt bij de nieuwe basisschool en de nog te realiseren kinderopvang te staan. Functies die elkaar volgens de wethouder versterken. De sporthallen worden overdag gebruikt door het onderwijs en in de middag- en avonduren zijn ze beschikbaar voor sportverenigingen en evenementen.

Onderdeel van grootschalige operatie

De nieuwbouw in Eelde maakt onderdeel uit van een grootschalige moderniserings- en nieuwbouwoperatie voor sport en onderwijs. De Graaf: “In Vries en Tynaarlo zijn de eerste resultaten hiervan al zichtbaar. In Eelde zijn we nu druk bezig en ook de komende jaren blijven we fors investeren. In 2019 gaan we van start in Zuidlaren. Daarna zijn álle sportzalen en schoolgebouwen in onze gemeente klaar voor de toekomst!”