Wethouder De Graaf bezoekt tijdelijke locatie CKC Het Stroomdal

Wethouder Hans de Graaf heeft vrijdag 24 januari een bezoek gebracht aan CKC Het Stroomdal. Leerlingen van de school krijgen tijdelijk les in het pand van het Harens Lyceum, omdat hun eigen school wordt verbouwd. De wethouder werd rondgeleid door Albert Velthuis, bestuurder van CKC Drenthe.

Tijdelijke onderkomen in Harens Lyceum

Het Stroomdal is de eerste basisschool die tijdelijk onderdak vindt in het pand van het Harens Lyceum. Ook voor de andere basisscholen in Zuidlaren staat renovatie of nieuwbouw gepland. Om deze scholen tijdens de bouwwerkzaamheden onderdak te bieden, heeft de gemeente Tynaarlo een deel van het Harens Lyceum verbouwd. Komende zomer komt ook het andere deel van het gebouw beschikbaar voor tijdelijke huisvesting.

De Graaf verwacht het gebouw van het Harens Lyceum ongeveer vijf jaar in te zetten als tijdelijk onderkomen voor de basisscholen. “Ik wilde het resultaat graag eens met eigen ogen aanschouwen. Natuurlijk is het een tijdelijke oplossing, maar ik vind het belangrijk dat de leerlingen er goed bij zitten.”

Blij met de tijdelijke locatie

En dat is gelukt, vindt Albert Velthuis, bestuurder van CKC Drenthe. “We hebben royaal de ruimte en het schoolterrein is goed ingericht. Met name het halen en brengen was wel even spannend, want de kinderen moeten nu de Stationsstraat oversteken. Maar we zijn blij met de tijdelijke locatie, een goede oplossing voor Het Stroomdal. En later mogelijk nog voor onze andere scholen wanneer die verbouwd gaan worden. Ook de samenwerking met de gemeente hierin verliep goed. Plezierige gesprekken, en altijd in oplossingen denken. Dat was prettig.”

Accommodatiebeleid

De modernisering van de basisscholen is onderdeel van het accommodatiebeleid van de gemeente Tynaarlo. De gemeente werkt daarmee aan moderne en toekomstbestendige huisvesting voor sportverenigingen en onderwijs. “In de praktijk betekent dit dat vrijwel alle scholen en sportvoorzieningen in onze gemeente worden gerenoveerd, verbouwd of nieuwbouw krijgen”, legt wethouder De Graaf uit. Een groot deel van de projecten in het accommodatiebeleid is inmiddels uitgevoerd. Zo zijn de scholen in Eelde-Paterswolde, Vries en Tynaarlo vernieuwd, inclusief de gymzalen. Ook is de dubbele sporthal in Groote Veen gereed en in gebruik genomen.

Onderwijs en sport

De plannen voor een campus voor onderwijs en sport aan De Wenakkers worden op dit moment nog herzien. Dat was nodig nadat bekend werd dat het Harens Lyceum haar vestiging in Zuidlaren sluit komende zomer. Daarmee viel een belangrijke pijler onder de plannen weg. De Graaf: “We hebben de afgelopen tijd uitvoerig gesproken met sportverenigingen en scholen wat ervoor nodig is om ook de sportaccommodaties te moderniseren. De aangepaste plannen worden nu uitgewerkt. Ik verwacht dat we die komend voorjaar aanbieden aan de gemeenteraad.”