Werkzaamheden Meerwegbrug duren van 5 tot en met 27 oktober


De werkzaamheden aan de Meerwegbrug tussen Paterswolde en Haren duren van 5 tot en met 27 oktober.

Dat heeft de provincie Groningen donderdag bekend gemaakt. De brug is van vrijdag 5 oktober 19.00 uur tot zaterdag 6 oktober 23.00 uur en van vrijdag 26 oktober 9.00 uur tot zaterdag 27 oktober 23.00 uur gesloten voor alle verkeer, fietsers en voetgangers.

Tussen 7 en 25 oktober kan het autoverkeer vanuit de richting A28/Haren richting de Meerweg gebruikmaken van een noodbrug. Ook voor fietsers en voetgangers is er deze periode een noodbrug. Voor het verkeer uit de richting Eelde/Paterswolde geldt de stremming gedurende de hele periode van de werkzaamheden. Verkeer uit deze richting moet om op de A28 te komen omrijden via de opritten Eelde of Groningen-Zuid.

Voor fietsers en voetgangers wordt een aparte noodbrug aangelegd. Vanwege de (de)montage van het brugdek is deze noodbrug tijdens beide stremmingsweekenden (5 oktober tot en met 6 oktober en 26 oktober tot en met 27 oktober) niet beschikbaar. Fietsers worden dan omgeleid via Groningen.

Na afloop van de werkzaamheden kan er nog een paar dagen verkeershinder zijn vanwege het gereed maken voor verkeer van de Meerwegbrug. Er is door de werkzaamheden gedurende de hele periode geen vaarverkeer mogelijk.