Wateroverlast in Paterswolde door gesprongen leiding


Door een gesprongen leiding bij het rioolgemaal van de gemeente Tynaarlo aan de Industrieweg in Paterswolde zijn gisteravond de Corsohal, een schuur en het nabijgelegen volkstuinencomplex ondergelopen. Ook op de wegen lag rioolwater.

Het lek is ontstaan door een barst in de leiding van een buffer. De buffers worden gebruikt om rioolwater tijdelijk op te slaan. Het gaat dan om zowel vuil- als regenwater.

Zodra het probleem bekend was is de pomp die de buffer volpompt met het rioolwater uitgezet. Daarna liep het water op de meeste plaatsen snel weg. Bij de Corsohal hebben de mensen die op dat moment aan het werk waren voor het Corso zich ingezet om de wateroverlast tegen te gaan en spullen veilig te stellen.

De wegen zijn inmiddels schoongeveegd en een medewerker van de gemeente is bij het grootste deel van de omwonenden langs geweest. Sommigen hebben geen wateroverlast gehad. Waar dit wel het geval is kunnen mensen contact opnemen met hun verzekeraar.

In het nabijgelegen volkstuinencomplex wordt verder onderzoek naar de grond gedaan. Dinsdag 21 augustus zijn daar grondmonsters genomen, om te kijken hoe de grond in de moestuinen in de toekomst verantwoord gebruikt kan worden.

De woordvoerder van de moestuinvereniging, de heer Van Dost, heeft bekend gemaakt dat de vereniging besloten heeft de huidige oogst als verloren te beschouwen.

Vragen? Bel de gemeente via het algemene nummer 0592 266-662.