Vacature Adviesraad Sociaal Domein gemeente Tynaarlo

De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) van de gemeente Tynaarlo zoekt een nieuw lid. Inwoners van de gemeente Tynaarlo nodigen wij van harte uit te solliciteren.

De ASD geeft gevraagd en ongevraagd advies aan burgemeester en wethouders over gemeentelijk beleid en uitvoering van het sociaal domein. Het gaat hier om de WMO (zorg en welzijn), Participatiewet (werk en inkomen) en Jeugdwet (jeugd en jongeren). Daarnaast kan de ASD adviseren over o.a schuldhulpverlening en inburgering.

Wat vragen wij?

  • U heeft interesse in de onderwerpen van het sociaal domein vanuit kennis en kunde en/of vanuit eigen ervaring.
  • U bent bereid je in te zetten in een of meerdere werkgroepen die de adviesaanvragen voorbereiden.
  • U woont in de gemeente Tynaarlo.

Over de adviesraad
De Adviesraad Sociaal Domein is in maart 2022 begonnen en bestaat uit maximaal 11 leden. De leden zijn inwoners van de gemeente Tynaarlo die affiniteit hebben met het sociaal domein.

U komt terecht in een gemengd gezelschap met ieder zijn/haar eigen expertise en/of achtergrond. De leden van de ASD kijken met een brede blik naar het beleid en de uitvoering. De ASD vergadert maandelijks in het gemeentehuis in Vries. 

Let op: het is niet mogelijk het lidmaatschap van de adviesraad te combineren met een lidmaatschap van de gemeenteraad, het college of met een functie van een ambtenaar in dienst van de gemeente Tynaarlo.

Solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteren kan tot 3 juli 2023. Mail uw motivatie en cv aan: adviesraadsociaaldomein@tynaarlo.nl. Heeft u vragen? Bel dan met Jos Meulman, secretaris van de ASD gemeente Tynaarlo, telefoonnummer: 06-25254349.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 10 tot 14 juli 2023 in het gemeentehuis.