Tynaarlo kijkt terug op een succesvol cultureel jaar

Zaterdag 2 juni was de laatste voorstelling van ‘Het meisje van Yde’. Daarmee is het jaar waarin de gemeente Tynaarlo ‘Culturele Gemeente van Drenthe’ was officieel beëindigd.

Ruim 21.000 mensen bezochten de 33 uiteenlopende ‘FesTYvals’: theatervoorstellingen, tentoonstellingen, muziek, dans, lezingen, festivals, wandelingen en educatie. Centraal daarin stond de culturele geschiedenis van Tynaarlo. De verhalen en de mysteries, allemaal met een knipoog naar de historie.

Wethouder Kunst en Cultuur Oetra Gopal kijkt met trots terug op het culturele jaar: “Deze evenementen waren niet mogelijk geweest zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Onze inwoners hebben laten zien hoe rijk de gemeente is op cultureel gebied. Sommige evenementen waren zo’n succes dat de organisatoren kijken of ze na dit culturele jaar een vervolg krijgen.”

Het college van burgemeester en wethouders bedankt alle vrijwilligers, kunstenaars, acteurs, muzikanten, organisatoren, sponsoren en anderen die op hun manier hun steentje hebben bijgedragen.

De Stichting Danshuis Noord uit Zuidlaren heeft met de dans waarmee zij op 12 mei 2017 het Culturele Jaar openden, de eerste Drentse Anjer-prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds gewonnen. De prijs bestaat uit een bedrag van €5000 en is speciaal bedoeld voor groepen.

In de show bij de Rijksluchtvaartschool in Eelde combineerden zij moderne dans met architectuur, lasertechniek (DTL Laser) en video- elementen (in samenwerking met Muskee Media).