Tynaarlo gaat paspoorten en ID-kaarten bezorgen

Inwoners van Tynaarlo kunnen hun nieuwe paspoort of ID-kaart vanaf 1 januari 2019 laten bezorgen. Dat hebben B&W deze week besloten.

Een speciale bezorgdienst bezorgt de reisdocumenten waar dan ook in Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). Dat kan doordeweeks tussen 08.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur. Bezorging kost € 9,95. De aanvrager moet zelf aanwezig zijn om het paspoort of de ID-kaart in ontvangst te nemen.

Wethouder Vemer vertelt dat de bezorgdienst een uitwerking is van de visie op dienstverlening die de gemeenteraad eerder vaststelde. “We zijn voortdurend bezig om onze dienstverlening verder te ontwikkelen. We willen onze inwoners de keuze geven in hoe, waar en wanneer ze bij ons terecht kunnen. Vanzelfsprekend is iedereen welkom in het gemeentehuis. Maar je kan bij ons ook steeds meer zaken digitaal regelen en vanaf volgend jaar beginnen we met bezorging. Niet iedereen kan immers bij ons langs komen. Denk maar eens aan mensen met een drukke baan, of inwoners die slecht ter been zijn of geen vervoer hebben.”

De tarieven die de gemeente voor bezorging in rekening brengt, dekken de kosten die ermee gepaard gaan niet. Vemer: “We kiezen hier bewust voor, omdat we de bezorgservice voor zoveel mogelijk inwoners bereikbaar willen houden.” Naar verwachting draagt de gemeente jaarlijks circa € 8.500 bij.

Het is in Tynaarlo nog niet mogelijk om rijbewijzen te laten bezorgen. De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) doorloopt hierin zijn eigen traject. Deze onderzoekt nu de mogelijkheden en gaat, mochten zij tot bezorging overgaan, ook zelf een bezorgdienst aanwijzen.