Toekomstbestendig ondernemen in Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo


Donderdag 12 september ging in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo het Koploperproject van start. Dit project helpt mkb-bedrijven en andere organisaties met een omvang van minimaal tien medewerkers in één jaar tijd duurzamer ondernemen.

De kick-off van het project vond plaats tijdens een ontbijtbijeenkomst bij deelnemer Royal Flora Holland in Eelde.

Voorbeeldrol

De acht deelnemende bedrijven gingen op de vroege ochtend van start met een rondleiding door de bloemenveiling van Royal Flora Holland. Daarna heette Wethouder Pepijn Vemer van de gemeente Tynaarlo de deelnemers welkom tijdens het ontbijt. Hij gaf aan erg blij te zijn met de Koplopers: “Jullie zijn het voorbeeld. Jullie zijn het boegbeeld. De koplopers. Met jullie vooraan willen we andere ondernemers op het juist spoor zetten, want alleen met elkaar kun je komen tot een  toekomstbestendige economie.”

Al goed op weg

Vervolgens leerden de deelnemers elkaar kennen in een voorstelronde. Daaruit bleek dat de meesten van hen al goed op weg zijn met duurzaamheid. Zo beschikt Landal Het Land van Bartje al over het GreenKey Goud label en heeft Quercus Boomexperts al jaren het CO2-prestatieladdercertificaat op niveau 5. Sight Landscaping is zeer actief in het behoud en verbetering van biodiversiteit en Yorneo zorgt draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen en jongeren. Door middel van het Koploperproject hopen de deelnemers een volgende stap te kunnen zetten en daarbij ook veel van elkaar te leren.

Mogelijk gemaakt door…

Partners in het project zijn de drie gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo, de provincie Drenthe, MVO-Alliantie Noord-Nederland, Rabobank, Natuur- en Milieufederatie Drenthe en DZyzzion (initiatiefnemer en uitvoerder). Door een voucher uit de provinciale regeling ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ kunnen de deelnemers een financiële bijdrage krijgen in de kosten.

Deelnemers in dit project zijn: Afier Accountants en adviseurs, Coop Schippers Odoorn, Kompas Zuidlaren, Landal Het Land van Bartje, Royal Flora Holland, Sight Landscaping, Quercus Boomexperts en Yorneo. Mogelijk sluiten nog extra deelnemers aan.

Lees hier meer over het Koploperproject.