Te weinig geld voor sportschool, yoga of drumles?


De meedoenregeling helpt

Dames aan het voetballen

Inwoners met een laag inkomen kunnen mogelijk een beroep doen op de meedoenregeling van de gemeente. Wie in aanmerking komt kan een keer per jaar een geldbedrag krijgen om deel te nemen aan sportieve of culturele activiteiten. Zo hebben inwoners het bedrag al ingezet voor het volgen van yoga- en drumlessen, een sportschoolabonnement en een badenkaart om wekelijks te zwemmen.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan sportieve, culturele en andere sociale activiteiten. De regeling is voor inwoners vanaf 18 jaar. Ze kunnen de bijdrage één keer per kalenderjaar aanvragen. Per persoon is dat maximaal € 350,-.

In aanmerking voor de regeling komen inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Ze mogen ook niet te veel geld (vermogen) hebben. Alleenstaanden mogen een vermogen hebben van maximaal € 6.020. Alleenstaande ouders, gehuwden en samenwonenden maximaal € 12.040. 1 juli a.s. worden de bedragen aangepast.

Een (gezins)inkomen van 120% van de bijstandsnorm komt neer op de volgende netto bedragen per maand, inclusief vakantietoeslag, tot 1 juli 2018. De bedragen zijn inclusief 5% vakantietoeslag. Voor alleenstaande jongeren tot 23 jaar gelden lagere bedragen.

Een (gezins)inkomen van 120% van de bijstandsnorm
  21 jaar tot pensioens-gerechtigde leeftijd Vanaf pensioens-gerechtigde leeftijd
Alleenstaande € 1.190,54 € 1.338,58
Alleenstaande ouder € 1.190,54 € 1.338,58

Gehuwd of
samenwonend

€ 1.700,78  € 1.830,53

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u de meedoenregeling aanvragen? Neem dan contact op met een van de sociale teams van de gemeente Tynaarlo via 0592-266737 of sociaalteam@tynaarlo.nl. Wilt u graag sociaal actiever worden, maar weet u niet hoe of waar? Ook daarbij kan het sociaal team helpen.

Onder de 18 jaar?

De meedoenregeling is voor inwoners die minstens 18 jaar zijn. Voor kinderen tot 18 jaar zijn er het jeugdsportfonds en jeugdcultuurfonds. Daarover staat meer informatie op de gemeentewebsite www.tynaarlo.nl.

Ouders kunnen een beroep doen op de Stichting Leergeld om hun kinderen te kunnen laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kijk voor meer informatie hierover op www.leergeld.nl/noorddrenthe.