Sporthal Groote Veen bereikt hoogste punt


De bouw van de sporthal Groote Veen in Eelde heeft het hoogste punt bereikt. Reden voor Hans de Graaf, wethouder sport en accommodatiebeleid, om de bouwlieden vandaag tijdens hun lunchpauze op een warme hap te trakteren.

Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt in opdracht van de gemeente Tynaarlo een sportcomplex met twee sporthallen, tribunes, een sportkantine en bijbehorende ruimtes zoals kleedkamers, een EHBO-ruimte en een scheidsrechter- en docentenkamer. De sporthallen zijn ter vervanging van de sporthal de Marsch aan de Hooiweg in Paterswolde.

Wethouder Hans de graaf trakteert bouwlieden op patatje

Het bereiken van het hoogste punt geldt als een mijlpaal in de bouw. Het is traditie dat de opdrachtgever de bouwlieden in het zonnetje zet. “Dankzij jullie tomeloze inzet liggen we op schema om eind dit jaar onze nieuwe sporthal in gebruik te nemen”, spreekt De Graaf de aanwezige bouwlieden toe. “Daarvoor wil ik jullie bedanken. Het hoogste punt is bereikt en dat mag gevierd worden. Een patatje hebben jullie dan ook wel verdiend.”

Ook Sport Federatie Eelde-Paterswolde-Eelderwolde (EPE) en het VN-panel wensten de bouwlieden succes met het vervolg van de bouw. EPE is als koepelorganisatie en belangenbehartiger van de sportverenigingen in het dorp nauw betrokken bij de totstandkoming van het de hal. Het VN-panel denkt mee over de toegankelijkheid van de nieuwe sporthal. Om de aannemer te bedanken voor de samenwerking overhandigden de panelleden een speciale bouwhelm met logo van het VN-panel. De aannemer overhandigde alle betrokkenen op haar beurt een tegeltje.