Sportadviescafé 31 mei in Zuidlaren


Hoe kunnen we jongeren betrokken houden bij de sportvereniging? Hoe als sportclub meer leden werven? Hoe leden actiever maken en sponsors trekken? En hoe houden we de sportvereniging gezond?

Deze en andere sportieve vragen staan donderdag 31 mei vanaf 19.00 uur centraal in het sportadviescafé in Theater Mozaïek in Zuidlaren.

Diverse deskundigen helpen in workshops antwoorden op deze vragen te vinden. Daarnaast is er een theatervoorstelling.

De theatervoorstelling ‘Positief Coachen’ is gebaseerd op praktijkervaringen van topcoaches en jarenlang wetenschappelijk onderzoek. Hoe kunnen we met elkaar een succesvolle cultuur creëren, waarin prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal vrijwilligers groeit?

Workshop ‘Positief Opgroeien in de Drentse Sportvereniging’

Hoe omgaan met lastige jeugd? En met ouders langs de lijn? Hoe de kwaliteit van de trainingen verbeteren? En zorgen voor een leuke sfeer? Die vragen staan centraal in workshop nummer 1. Met succesvolle voorbeelden van andere verenigingen.

Workshop ‘Meer in Kortere Tijd’

In veel verenigingen komt het werk steeds op dezelfde schouders terecht. Ze hebben een tekort aan vrijwilligers. En willen het imago van vrijwilligerswerk binnen hun vereniging verbeteren. Andere zijn op zoek naar sponsors of meer leden. Geldt een van deze dingen ook voor jullie? Dan is de workshop ‘Meer in Kortere Tijd’ een must!

Workshop ‘De Gezonde vereniging / kantine / school’

School en sportvereniging spelen een belangrijke rol in het aanleren van gezond gedrag. Het belang daarvan is moeilijk te overschatten! Een goede gezondheid bevordert immers het welbevinden van kinderen, zorgt voor betere schoolprestaties en een prettige sfeer op de sportvereniging.

Hoe maken we gezond het nieuwe normaal?

Workshop ‘Beweegpark Zuidlaren, samen sporten voor iedereen’

Fysiotherapie Perdon en Woonzorgcentrum Mozaïek in Zuidlaren treffen momenteel de laatste voorbereidingen voor het ‘generatie-beweegpark’. De verschillende gratis te gebruiken toestellen in het park zijn bestemd voor alle mensen uit Zuidlaren. En voor alle sportaanbieders uit Zuidlaren en omstreken.

Aanmelden

Aanmelden voor het Sportadviescafé kan tot maandag 21 mei via deze link: https://www.survio.com/survey/d/A5M0M9H1A3F6Q6T4Q